vybory-u-velykii-brytanii-leiborystska-partiia-ofitsiino-peremohla-sunak-vziav-vidpovidalnist-za-porazku

Вибори у Великій Британії: Лейбористська партія офіційно перемогла, Сунак взяв відповідальність за поразку

 • 13909 переглядiв

Лейбористська партія офіційно перемогла на всезагальних виборах 2024 року у Великій Британії після здобуття 326 необхідних місць, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Виступаючи в центрі Лондона, наступний британський прем'єр-міністр Кір Стармер сказав, що "зміни починаються зараз".

"Я відчуваю себе добре, я повинен бути чесним", - сказав він натовпу.

Сер Кір Стармер привів Лейбористську партію до переконливої ​​перемоги та замінить Ріші Сунака на посаді прем’єр-міністра Великої Британії, пише видання.

Сунак заявив, що бере на себе відповідальність за історичну поразку Консервативної партії на виборах. Він сказав прихильникам: "Сьогодні ввечері британський народ виніс вердикт, що протвережує, є чому навчитися ... і я беру на себе відповідальність за втрату".

Маючи понад 500 із 650 заявлених місць, лейбористи, за прогнозами, сформують наступний уряд із більшістю 166. Торі налаштовані на найгірший результат у своїй історії. Вони втратили понад 170 місць і, за прогнозами, залишаться лише з 136 депутатами.

Лідер реформістів Великої Британії Найджел Фарадж отримав місце в парламенті з восьмої спроби в Клактоні, пообіцявши, що "це лише перший крок до того, що всіх вас приголомшить".

Наразі його Reform UK має чотирьох членів парламенту, включаючи очільника Річарда Тайса та колишнього торі Лі Андерсона, і посіла друге місце в багатьох частинах країни, забравши велику кількість голосів у консерваторів.

Очікується, що Шотландська національна партія скоротить представництво до лише восьми депутатів, а лейбористи відновлять домінування в Шотландії.

Наразі 18 міністрів-торі втратили свої місця, в тому числі міністр оборони країни Грант Шаппс, лідер Палати громад Пенні Мордаунт і колишній міністр сер Джейкоб-Ріс Могг.

Лідер Лейбористської партії Кейр Стармер стане наступним прем’єр-міністром Великої Британії - Reuters05.07.24, 03:50

Популярні

Новини по темі

Армія рф дев'ять разів з ночі атакувала Сумщину: 33 вибухи

 • 17103 переглядiв

На фронті за добу сталося 155 боїв: ситуація за напрямками

 • 17253 переглядiв

Грозові дощі, град і спека до 37°: прогноз на сьогодні

 • 21197 переглядiв