vr-ukhvalyla-zvilnennia-viiskovosluzhbovtsiv-vid-vidpovidalnosti-za-pershe-szch-i-dezertyrstvo

ВР ухвалила звільнення військовослужбовців від відповідальності за перше СЗЧ і дезертирство

 • 24956 переглядiв

Верховна Рада ухвалила закон про звільнення військових від кримінальної відповідальності за перше самовільне залишення частини та дезертирство. Для повернення на службу потрібна письмова згода командира частини.

Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт, який передбачає звільнення військових від кримінальної відповідальності за самовільне залишення частини та дезертирство, якщо це трапилося вперше. Однак, щоб повернутися на службу необхідно буде отримати письмову згоду від командира військової частини. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка та картку законопроєкту №11322.

Деталі

"Рада підтримала послаблення відповідальності за СЗЧ (№11322). "За" - 270 депутатів", - повідомив Гончаренко.

Відповідно до законопроєкту, особа, яка під час дії воєнного стану вперше вчинили кримінальні злочини за статтями "Самовільне залишення частини" та "Дезертирство", може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно звернулась із клопотанням до слідчого, прокурора, суду про намір повернутися до служби.

До другого читання додали норму, що військові зможуть повернутися не тільки в частину, в якій проходили службу, а й у інші, але за згодою командира і тільки один раз.

Нагадаємо

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про соціальний захист українських військовослужбовців. Документ гарантує військовим, що воюють у рф, зокрема в курській області, такі ж виплати та преференції, як на передовій.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Disney відмінив приквел "Зоряних воєн" "Аколіт"

     • 96476 переглядiв