viyskovi-vidtrenuyut-perekhoplennya-amerikanskikh-bezpilotnikiv-ukrayinskimi-ppo

Військові відтренують перехоплення американських безпілотників українською ППО

 • 11832 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. В Україні вперше проведуть навчання із перехоплення українською ППО американських безпілотних літальних апаратів. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

“Вперше на території України безпілотний літальний апарат MQ-9 Reaper спробує здолати українську ППО на західному кордоні України. Навчання відбуваються у зоні відповідальності Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України і є вкрай важливим елементом співробітництва з фахівцями ППО командування ВПС США в Європі”, - йдеться у повідомленні.

За словами т.в.о. командувача повітряного командування “Захід” генерала-майора Дмитра Карпенка - це гарна можливість перейняти досвід наших американських партнерів і отримати матеріально-технічну підтримку.

“Мета заходу – обмін досвідом у сфері протиповітряної оборони, зокрема, проведення практичного заняття з відслідковування, захоплення цілі на супроводження та імітації знищення БПЛА MQ-9 Reaper”, - сказав Дмитро Карпенко.

Представник делегації ВПС США в Європі пан Кевін О’Браєн зазначив, що це надасть підтримку українським підрозділам ППО під час застосування наземних засобів зенітних ракетних військ повітряного командування.

“Я постійно співпрацюю з ПС ЗС України, але вперше працюю з представниками протиповітряної оборони. Командувач ПС генерал-полковник Сергій Дроздов акцентував, що це один з його пріоритетних напрямків, і нам дуже важливо з вами співпрацювати. Адже двостороннє навчання розвиває успіхи спільних українсько-американських тренувань сил ППО упродовж серії навчань Чисте Небо”, - сказав Кевін О’Браєн.

Нагадаємо, у НАТО обговорили військове посилення Росії та її діалог з США щодо ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада змінила закон про концесію

     • 34455 переглядiв

    Рада не стала підтримувати земельний закон

     • 34298 переглядiв

    Андріївську церкву у грудні відкриють для відвідувачів

     • 12133 переглядiв