virobnik-gotoviy-postachati-f-16-krayinam-yaki-peredavatimut-svoyi-litaki-dlya-ukrayini

Виробник готовий постачати F-16 країнам, які передаватимуть свої літаки для України

 • 2655439 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Компанія Lockheed Martin, яка виробляє американські винищувачі F-16, заявила про готовність постачати літаки країнам, які передадуть свої винищувачі Україні. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на заяву головного операційного директора Lockheed Martin Френка Сент-Джона, передає УНН.

Деталі

Сент-Джон заявив, що "багато розмов ведеться про передачу винищувачів F-16 третім сторонам", тобто про те, що країни реекспортуватимуть свої американські винищувачі в Україну для захисту її повітряного простору.

За його словами, компанія не бере безпосередньої участі в переговорах, проте Lockheed Martin "збирається нарощувати виробництво літаків F-16 у Грінвіллі (Південна Кароліна), щоб досягти того рівня, коли ми зможемо досить ефективно підтримувати будь-які країни, які вирішать здійснити передачу літаків третім сторонам, щоб допомогти у вирішенні поточного конфлікту".

Наголошується, що Білий дім відхилив прохання України про надання сучасних винищувачів F-16, через побоювання, що вони можуть бути використані для нанесення ударів по російській території. Спочатку уряд США повинен схвалити продаж або передачу третім країнам винищувачів американського виробництва, а це означає, що європейські країни потребуватимуть політичної підтримки з боку адміністрації президента США Джо Байдена.

Як заявив представник оборонного відомства США, "наразі немає чого оголошувати щодо винищувачів F-16". У Європі вважають, що реекспорт країнами-членами ЄС F-16 безпосередньо в Україну є одним з можливих варіантів. 

Нагадаємо 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що зідзвонився з Президентом України Володимиром Зеленським після рішення Берліна про передачу танків Leopard 2 для ЗСУ.

Уряд Німеччини перед цим повідомив про постачання Україні танків Leopard 2, спочатку ідеться про відправку Німеччиною 14 танків.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Компанія Meta відновить акаунти Трампа у Facebook та Instagram

     • 1099349 переглядiв

    У Німеччині чоловік напав з ножем на пасажирів поїзда

     • 1262168 переглядiв

    Залужний поспілкувався з генералом США

     • 1610052 переглядiв

    КМВА: поблизу столиці працює ППО

     • 1204538 переглядiв

    У Черкаській області працює ППО

     • 1901962 переглядiв

    Над Київщиною працюють сили ППО

     • 1171643 переглядiв