ukenru
vin-svidomo-ignoruvav-zakon-putin-prokomentuvav-spravu-navalnogo

"Він свідомо ігнорував закон": Путін прокоментував справу Навального

 • 15688 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Президент Росії Володимир Путін під час підсумкової пресконференції прокоментував затримання російського опозиціонера Олексія Навального, заявивши, що останній "знав, що порушує чинний в Росії закон", передає кореспондент УНН.

Деталі

Як заявив російський лідер, Навальний "свідомо ігнорував закон", і відправився на лікування за кордон.

При цьому Путін зазначив, що органи влади не вимагали, щоб він з'являвся на реєстрацію.

Цитата:

"З приводу нашої несистемної опозиції і громадянина, якого ви згадали, перше - ця людина знала, що порушує чинний в Росії закон. Він зобов'язаний був відзначатися як особа, що двічі засуджена до умовного запобіжного заходу. Свідомо ігноруючи цю вимогу закону, цей пан виїхав за кордон на лікування. Його не вимагали органи влади для реєстрації, як тільки він вийшов з лікарні і розмістив свої відеосюжети в інтернеті - така вимога виникла", - заявив Путін.

Контекст

На початку лютого Навальному змінили умовний термін на реальний по справі "Ів Роше", його затримали в аеропорту після повернення з Німеччини, де він лікувався від отруєння "Новачком" - сліди речовини в його організмі знайшли три європейські лабораторії.

31 березня Навальний, який відбуває термін в ІК-2 у Володимирській області, оголосив про початок голодування.

16 квітня стало відомо, що прокуратура Москви подала позов з вимогою визнати штаби Навального екстремістськими. Матеріали позову засекретили, пославшись на державну таємницю.

29 квітня проти російського політика Олексія Навального і його соратників Івана Жданова та Леоніда Волкова завели нову кримінальну справу.

Українські Національні Новини

Новини Світу