vidnovlennia-ukrainy-bude-naimasshtabnishym-proiektom-u-yevropi-xxi-stolittia-kuleba

Відновлення України буде наймасштабнішим проєктом у Європі XXI століття - Кулеба

 • 18816 переглядiв

Міністр закордонних справ України дмитро Кулеба заявив, що відновлення країни приведе багатомільярдні інвестиції. Кулеба також підкреслив перспективи тіснішої економічної співпраці з Молдовою в контексті вступу обох країн до ЄС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в перспективі Україна стане найбільшим будівельним майданчиком у світі, що приведе багатомільярдні інвестиції. Про це він розповів в інтерв’ю молдавському виданню NewsMaker, пише УНН.

Вступ України до Європейського Союзу нерозривно пов'язаний з процесом відновлення нашої країни. російська агресія принесла колосальні руйнування. Україна в перспективі стане найбільшим будівельним майданчиком у світі, а відновлення України буде наймасштабнішим проєктом у Європі XXI століття, у який підуть багатомільярдні інвестиції. Я впевнений, що молдавські компанії можуть зіграти важливу роль у цьому процесі. І ми будемо всіляко вітати їхню роботу над відновленням нашої країни

 - каже Кулеба.

Він переконаний, що економічні відносини між Україною та Молдовою ставатимуть дедалі тіснішими та інтегрованішими. Членство в ЄС також відкриває нові можливості для українських і молдовських компаній на міжнародних ринках завдяки поліпшенню доступу до європейських ринків і скороченню торговельних бар'єрів.

Йдеться також про спільні інфраструктурні проєкти, як-от будівництво та модернізація транспортних маршрутів і енергетичної інфраструктури. Посилиться і співпраця в галузі енергетики, включно з розвитком відновлюваних джерел енергії та підвищенням енергетичної ефективності, що сприятиме загальній енергетичній безпеці регіону

- додав глава МЗС.

Нагадаємо

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що відкриття переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до ЄС є ключовою віхою і обидві країни розпочинають справжню трансформацію до повноправного членства в Євросоюзі.

Популярні

Новини по темі

На Львівщині четверту добу шукають зниклу 11-річну дівчинку

 • 13047 переглядiв