vidkrytist-ta-sproshchennia-staly-osnovoiu-pobudovy-protsesiv-v-mkhp-rozpovily-pro-dosvid-roboty-z-postachalnykamy

Відкритість та спрощення стали основою побудови процесів: в МХП розповіли про досвід роботи з постачальниками

 • 14215 переглядiв

МХП трансформує підходи до закупівель, впроваджуючи електронний документообіг та залучаючи команду на всіх етапах. Компанія будує довгострокові відносини з постачальниками та проводить референсні візити для впровадження найкращих рішень.

Компанія МХП має власні потужності не тільки в Україні, але й за кордоном. Тому керівниця управління закупівель під інвестиційні проєкти та ЗЕД МХП Оксана Скидан поділилась на конференції "MHP Procurement Conference 2024: великий бізнес про закупівлі" досвідом щодо роботи як з українськими, так і міжнародними постачальниками, передає УНН.

Паралельно із трансформацією компанії МХП із сировинної у кулінарну, команді департаменту потрібно було змінювати й підходи до інвестування та закупівлі обладнання.

Відкритість та спрощення стали основою побудови процесів. Тепер команда закупівель долучається ще на етапі підготовки технічних завдань. А із запровадженням електронного документообігу вдалось досягнути економії у 10-15 разів тільки на кур'єрських відправках.

Крім того, електронний документообіг допоміг пришвидшити підписання договорів як з українськими партнерами, так і нерезидентами. Також диджиталізація дозволила впровадити нові стандарти збереження інформації.

Завдяки залученню департаменту до всіх етапів закупівель — від уточнення технічного завдання і до повного завершення проєкту — команда тепер працює також і над оцінкою інвестиційних проєктів МХП.

Побудова довгострокових відносин із постачальниками дозволяє формувати зручні процедури для усіх сторін. Наприклад, ремонт обладнання в Україні може виконуватися віддалено партнером з Італії.

Для розвитку команди важливо робити й референсні візити. Так, спеціалісти МХП можуть переглянути використання різного обладнання у будь-якому куточку світу. Усе, аби впроваджувати в Україні тільки найкращі рішення.

Лілія Подоляк

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    "Дюна: Пророцтво" вийде на HBO у листопаді

     • 7663 переглядiв