vid-dopomohy-vazhkokhvorym-ditiam-do-prydbannia-shturmovykh-chovniv-na-birzhi-blahodiinosti-dobrodii-rozpovily-kudy-spriamovuiut-pidtrymku

Від допомоги важкохворим дітям до придбання штурмових човнів: на Біржі Благодійності "ДоброДій" розповіли, куди спрямовують підтримку

 • 29867 переглядiв

З початку повномасштабного вторгнення рф Біржа Благодійності "ДоброДій" спрямувала 120,43 мільйона гривень допомоги насамперед на потреби українських військових, а також на медичні заклади, важкохворих дітей, гуманітарні та освітні проєкти. Вони також передали вантажівки та штурмові катери для підрозділів Збройних Сил України.

Хоча основними отримувачами допомоги зараз є військові, однак, Біржа Благодійності "ДоброДій" не полишає підтримку за іншими напрямками, а це і допомога важкохворим дітям, і підтримка медичних закладів, а також освітні проекти, пише УНН.

Деталі

Загалом з початку повномасштабного вторгення і до кінця листопада 2023 року завдяки спільним зусиллям усіх партнерів Біржі, заснованої Оленою та Юлією Сосєдками,  було надано допомогу, що оцінюється в 120 мільйонів 430 тисяч гривень.

Допомогу отримали:

- ЗСУ - на 88 800 000 грн.

- базові медичні заклади - на 8 200 000 грн.

- важкохворі діти - на 9 700 000 грн.

- отримувачі гуманітарної допомоги - на 13 300 000 грн.

- освітні та соціальні ініціативи - на 430 000 грн.

Нагадаємо, що серед іншого  у листопаді була завершена передача другої партії великогабаритних вантажівок концернів Volvo Group та Scania AB для підрозділів Морської піхоти ЗСУ.  Крім того, придбано 5 штурмових човнів Whaly для 35 та 38 бригад, які працюють на Південному напрямку разом з ротою ударних БпАК "ПТАХИ МАДЯРА".  Також надана допомога медичному добровольчому батальйону „Госпітальєри".

Довідково

Біржа Благодійності "ДоброДій" заснована сестрами Юлією та Оленою Сосєдками 1 серпня 2014 року в Дніпрі. Вже у 2018 році "ДоброДій" увійшла до трійки найкращих благодійних організацій України та отримала диплом Національного конкурсу "Благодійна Україна-2018". У 2020 та 2022 роках Біржа отримала 2 призові місця в Національному конкурсі "Благодійна Україна-2020" та 2-е місце в номінації "Платформа добра".

Крім того, у 2022 році ББ увійшла до престижного рейтингу "Топ 100 публічних транспарентних доброчинних організацій України (за результатами діяльності у 2022 році)". Як зазначала співзасновниця Біржі Благодійності "ДоброДій" Олена Сосєдка з приводу алгоритму роботи організації, завдяки співпраці з бізнесом, на відміну від традиційного "пасивного" перманентного фандрейзингу на конкретні потреби, благодійні фонди можуть реалізовувати масштабні проєкти у коротші терміни. У підсумку це дає спільний якісний та ефективний результат.

"Усі 9 років „ДоброДій" для мене — це не про благодійність у звичному розумінні цього слова. Це про внутрішні наші потреби тут і зараз робити те, що необхідно тим, хто найбільше потребує допомоги та підтримки", - каже вона. 

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вбили ще одного жителя Донеччини, поранили шістьох

     • 24286 переглядiв