ukenru
verkhovniy-sud-ne-priynyav-vidmovu-yanukovicha-vid-advokativ

Верховний Суд не прийняв відмову Януковича від адвокатів

 • 16729 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Верховний Суд у межах розгляду касаційних скарг захисту експрезидента Віктора Януковича на рішення судів у справі про держзраду не прийняв відмову експрезидента від своїх платних адвокатів, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Суд доводить до відома учасників касаційного розгляду, що на адресу Верховного Суду від Януковича Віктора Федоровича надійшла заява з перекладом на російську мову, у якій він, наводячи відповідні підстави, повідомляяє, що відповідно до КПК України в рамках данної справи, що розглядається Касаційним кримінальним судом, він відмовляється від своїх захисників – адвокатів Сердюка, Федоренка, Фозекош, Біленка, Горошинського, Байдика з дати підписання та складання даної заяви”, - сказав головуючий суддя Андрій Чистик на початку засідання.

Деталі

Суддя повідомив, що Янукович також заявив про відмову від адвоката Юрія Рябовола, який раніше був одним з його державних захисників. Янукович, зі слів судді, також заявив йому відвід.

Після оголошення заяв і виступу сторони захисту і прокурора судді відправились у нарадчу кімнату для ухвалення рішення, після чого оголосили, що у відмові від захисників відмовляють.

Цитата:

“Суд постановив у задоволені заявленого засужденим Януковичем Віктором Федоровичем відводу захиснику Рябоволу Юрію Петровичу відмовити. Відмовити засудженому Януковичу Віктору Федоровичу у прийнятті відмови від захисників Байдика, Біленка, Горошинського, Рябовола, Сердюка, Федоренка, Фозекош. Ухвала оскарженню не підлягає”, - сказав суддя Чистик.

Додамо

Раніше адвокат Віталій Сердюк повідомив, що Віктор Янукович сьогодні відкликав своїх адвокатів від участі у процесі у Верховному Суді “через неможливість забезпечення його права на захист”.

Доповнення

Янукович — фігурант декількох справ. В одній з них вже є вирок: у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України. Вирок оскаржили.

Також він фігурує у справі про узурпацію влади та у справі Межигір’я.

На початку листопада Януковичу повідомили про підозру як очільнику організованої злочинної групи. Її учасники підозрюються у злочинах під час Революції Гідності.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП