velyki-tekhnolohichni-diiachi-skhyliaiutsia-na-bik-trampa-ale-pidtrymka-demokrativ-u-kremniievii-dolyni-takozh-sylna

Великі технологічні діячі схиляються на бік Трампа, але підтримка демократів у Кремнієвій долині також сильна

 • 11340 переглядiв

Найбільші технологічні діячі дедалі частіше підтримують Дональда Трампа на посаду президента США, незважаючи на те, що Кремнієва долина традиційно дотримується демократичних поглядів.

Кремнієва долина, як і раніше, залишається переважно демократичною стороною, проте технологічні еліти в Сполучених Штатах дедалі частіше демонструють підтримку Дональду Трампу, почуваються в цьому комфортно і не побоюючись зазнати остракізму. Про це пише WSJ і передає УНН.

Деталі

Великі імена у сфері технологій повертаються на бік кандидата від республіканської партії Дональда Трампа. Таке зрушення, ймовірно, прискорить ажіотаж з приводу дев'ятизначних зобов'язань Ілона Маска і додавання до списку колишнього венчурного капіталіста Джей Ді Венса - пише Wall Street Journal.

УНН повідомляв, що Ілон Маск, який підтримав Трампа, планує з липня перераховувати 45 мільйонів доларів на місяць у Super PAC (суперпакет акцій) на підтримку Трампа.

Відомий технологічний інвестор і підприємець Девід Сакс, який раніше заявляв, що Трампа слід усунути з посади за його дії, пов'язані з повстанням у Капітолії 6 січня 2021 року, тепер підтримав колишнього президента. Сакс виступив із промовою в понеділок на Національному з'їзді Республіканської партії в Мілуокі.

Одна з найбільших венчурних компаній Кремнієвої долини, Andreessen Horowitz, також нещодавно заявила, що зробить значні пожертвування PAC, які підтримують Трампа.

Слід зауважити, що з 2022 року трохи більше половини виборців в округах Сан-Матео та Санта-Клара (які входять до Силіконової долини) були зареєстрованими демократами. Ця частка не сильно змінилася з 1970-х років. Частка виборців, які не мають партійних вподобань, збільшилася, тоді як частка виборців-республіканців впала приблизно до 15% у 2022 році.

Начальник Секретної служби США не йде у відставку після замаху на Трампа17.07.24, 14:32

Венчурні капіталісти Кремнієвої долини, схоже, також підтримують демократів частіше, ніж у середньому. Нещодавній аналіз Wired показав, що демократи отримали 2 долари на кожен долар, отриманий республіканцями від 20 компаній, які разом зі своїми співробітниками зробили найбільший політичний внесок.

Це свідчить про те, що політичні погляди Кремнієвої долини, як і раніше, багато в чому відповідають дослідженню 2017 року, яке показує, що великі технологи підтримують ліберальну політику: перерозподіл багатства, аборти, права геїв, імміграція тощо.

Зеленський прокоментував обмовку Байдена, який назвав його "Путіним"14.07.24, 00:24

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі