ukenru
vcheni-zyasuvali-yak-alkogol-vplivaye-na-zdatnist-cholovikiv-do-zachattya-ditini

Вчені з'ясували, як алкоголь впливає на здатність чоловіків до зачаття дитини

 • 54433 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Помірне споживання алкоголю не шкодить чоловічій репродуктивній системі. До такого висновку прийшли вчені з Данії, Канади і США, підбиваючи проміжні підсумки досліджень, передає УНН із посиланням на Human Reproduction Journal.

Так, данські вчені почали дослідження у 2011 році. Воно носить назву SnartForældre (майбутні батьки - ред.), в ньому беруть участь 662 пари.

Друге дослідження (за участю 2017 пар) проходить у Канаді і США з 2013 року. В обох дослідженнях беруть участь пари, які намагаються зачати дитину і не вдаються до лікування безпліддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцмережі захопив алкогольний челлендж Кемерон Діаз: п'ємо "без рук".

Крім інших факторів, дослідники відслідковують споживання учасниками алкоголю. За одну стандартну порцію береться 350 мл пива середньої міцності, 120 мл вина або 45 мл міцного алкоголю.

Понад 64% учасниць дослідження завагітніли протягом першого року. У середньому їх партнери вживали 4,5 порції на тиждень у данському дослідженні і 4,1 порції - в американському.

Різниці у здатності до зачаття між чоловіками, які вживали менше 6 порцій алкоголю на тиждень, і тими, хто взагалі не пив, помічено не було. Однак, було відзначено зниження здатності до зачаття у тих чоловіків, хто зловживав алкоголем (понад 14 порцій на тиждень).

Нагадаємо, раніше секретами правильного споживання алкогольних напоїв поділилися експерти українського алкогольного бренду "Др. Житник". Вони радили не запивати міцний алкоголь газованою водою, а ще не пити за принципом "підвищення градусу".

Фахівці стверджують, що завжди краще визначитись із одним алкогольним напоєм, який і споживати протягом усього святкового вечора.

Звичайно ж, рекомендовано ні в якому разі не зловживати спиртним. Знати міру необхідно у будь-яких життєвих ситуаціях. При цьому, як виявилося, існує кілька секретів, знання яких допомагає довше не п'яніти. Про них читайте у матеріалі УНН.

Українські Національні Новини

Суспільство