vbyvstvo-pidlitka-na-stantsii-stolychnoho-funikulera-sud-vyznachyv-poriadok-za-yakym-budut-rozghliadaty-spravu

Вбивство підлітка на станції столичного фунікулера: суд визначив порядок, за яким будуть розглядати справу

 • 12973 переглядiв

Шевченківський суд Києва заслухав батька загиблого школяра у справі про вбивство на фунікулері. Обвинувачений - співробітник УДО Артем Косов, який не визнає провину. Наступне засідання 13 серпня.

Сьогодні, 1 серпня, Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд справи про загибель підлітка на станції фунікулера, де обвинуваченим є співробітник Управління державної охорони Артем Косов. У залі суду заслухали потерпілого - батька загиблого школяра Максима Матерухіна. Наступне судове засідання призначили на 13 серпня. Про це повідомляє "Суспільне", передає УНН.

Деталі

Як пише видання, сьогодні суд визначив порядок, за яким будуть розглядати справу. Спершу - допит потерпілого, потім допит свідків, згодом дослідження доказів та документів, а наостанок - допит підозрюваного.

"Від потерпілої сторони в суді виступив батько загиблого Максима - Олександр Матерухін. Він вкотре заявив, що родині не потрібне матеріальне відшкодування від підозрюваного в убивстві сина. Натомість вони вимагатимуть найсуворішого покарання", - зазначає видання.

Батько школяра також заявив, що не було жодного вибачення з боку підозрюваного у вбивстві Максима перед родиною.

"Навіщо нам щось зі сторони злочинця? Позиція така: потрібно, щоб він сів. Нам нічого не потрібно, ніякі гроші. Наступного дня, після вбивства мого сина, було повідомлення від мами Артема. "Добрий день! Я - мама Артема. У нас спільне горе...". Яке наше спільне горе? Ваш син причесаний, одягнений сидить тут… До нас ніхто не звертався", - розповів Матерухін.

За словами батька, про трагедію на фунікулері першою почула мама школяра, їй того вечора подзвонив свідок зі словами: "Приїжджайте. Максиму погано. На фунікулері". Коли жінка запитала, що із сином, почула відповідь, що в того "горло прорізане".

"Дружина не встигла доїхати до місця злочину і сказала, що він (Максим - ред.) помер", - розповів батько загиблого під час засідання.

Прокурор на початку засідання озвучила обставини загибелі: співробітник УДО Артем Косов 7 квітня 2024 року о 19:25 пройшов до платформ через турнікет нижнього фунікулеру, одягнутий у куртку темно-зеленого кольору, у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Рухаючись у вагоні фунікулера, він нецензурно лаявся, викрикував нецензурні слова. Почав нецензурно висловлюватись у бік неповнолітніх, серед яких був Матерухін. Приблизно о 19:36, коли фунікулер зупинився, підозрюваний пішов не на вихід за станції, а до нижньої частини платформи, виштовхуючи при цьому пасажирів, та зупинився біля нижніх дверей.

"Реалізовуючи свій злочинний умисел, Косов у присутності великої кількості людей, у тому числі неповнолітніх, дочекавшись, коли неповнолітній Матерухін вийшов з дверей вагона, схопив руками його за плечі та з використанням фізичної сили кинув останнього у бік скляних вікон будівлі станції", – заявила прокурор.

Вона додала, що Максим Матерухін упав на скло, отримавши різані рани обличчя та лобної кістки, на передній та бічній частинах шиї, пересічення гортані, внаслідок чого настала смерть.

Артем Косов свою провину не визнає.

"На 13 серпня в Шевченківському райсуді мають забезпечити допит 7 свідків у справі про вбивство Максима Матерухіна на станції столичного фунікулера", - зазначає видання.

Нагадаємо

Увечері в неділю, 7 квітня, у Києві сталася надзвичайна подія на фунікулері. Чоловік розбив скло на фунікулері в Києві і смертельно порізав хлопчикові горло, що призвело до зупинки фунікулера і виклику екстрених служб.

За даними ДБР, на станції фунікулера у Києві 7 квітня стався конфлікт між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім. Після виходу з вагону на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події, зазначили у ДБР.

8 квітня правоохоронцю було повідомлено про підозру в умисному вбивстві після того, як він штовхнув підлітка, який впав і помер на станції фунікулера в Києві.

9 квітня Печерський райсуд Києва відправив правоохоронця під варту на 60 діб, без права внесення застави.

8 травня працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві. Співробітнику Управління державної охорони, який вбив підлітка у Київському фунікулері, загрожує довічне ув’язнення.

Популярні

Новини по темі

Перший у світі закон про ШІ набув чинності у ЄС

 • 13031 переглядiв

Відключення світла 2 серпня не плануються - Укренерго

 • 22151 переглядiв