ukenru
var-zyavitsya-v-ukrayinskomu-futboli-v-upl-zrobili-zayavu-pro-zapusk-sistemi

VAR з'явиться в українському футболі: в УПЛ зробили заяву про запуск системи

 • 9584 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Президент Української прем'єр-ліги швейцарець Томас Грімм прокоментував можливість введення в чемпіонаті України системи відеоповторів VAR. Як повідомляє FootballHub, система відеоповторів VAR буде в українському футболі з наступного сезону, але з другої половини чемпіонату, передає УНН.

За словами Грімма, застосувати VAR в Україні зможуть у другій половині наступного розіграшу чемпіонату, навесні 2020 року.

"Але не на всіх матчах, а тільки на двох поєдинках в турі", - уточнив він.

Нагадаємо, взимку глава Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що залишилися тільки технічні питання по запуску VAR в Україні.

"Ми на фінішній прямій. У нас є кілька технічних питань. Потрібно протестувати обладнання певною кількістю годин. Я думаю, що найближчим часом ми побачимо цю систему в тестовому режимі. Один з варіантів - це фінал Кубка України", - сказав він.

Уточнимо, що сьогодні систему VAR використовують в Німеччині, Італії, Іспанії, Франції та інших країнах. Також на матчах Ліги націй і Ліги чемпіонів. З нового сезону систему будуть використовувати в чемпіонаті Англії.

Українські Національні Новини

Спорт