v-zoni-otu-kharkiv-obstanovka-skladna-ta-maie-oznaky-do-zahostrennia

В зоні ОТУ "Харків" обстановка складна та має ознаки до загострення

 • 21556 переглядiв

В операційній зоні ОТУ "Харків" ситуація залишається напруженою. Ворог проводить ротації, нарощує сили у прикордонних районах та готується до наступальних дій у напрямках Глибокого та Вовчанська.

В операційній зоні ОТУ "Харків" обстановка залишається складною та має ознаки до загострення. Росіяни проводять внутрішні ротації, нарощують військову присутність у прикордонних районах. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"В операційній зоні ОТУ "Харків" обстановка залишається складною, напружено та має ознаки до загострення. Як і в попередні дні противник зосередив свої зусилля у районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. У Вовчанську він проводить внутрішню ротацію штурмових груп. В місті тривають вуличні бої. Ворог намагається просуватися, атакувати в лоб атакуючи в центрі, а також намагається просуватися по флангах", - розповів Саранцев.

За його словами, в районі населеного пункту Тихе відмічено заведення на передові позиції штурмових груп першої штурмової роти 83-ї окремої десантно-штурмової бригади.

"В районі Стариці противник переміщує особовий склад з метою поповнення поточного некомплекту. В районі населеного пункту Глибоке противник провів евакуаційні заходи, зміцнює оборону, здійснює мінування на можливих напрямках просування Сил оборони", - сказав Саранцев

Також за його словами ворог проводить розвідку маршрутів висування, готується до проведення штурмових дій.

"В цілому загальна картина виглядає так - противник проводить внутрішні ротації, нарощує військову присутність у прикордонних районах, намагається проводити диверсійно-розвідувальну діяльність...Ми адекватно реагуємо на дії противника та зміцнюємо оборону наших військ на загрозливих напрямках. Нарощуємо наші сили, залучаємо додаткові підрозділи. Здійснюємо забезпечення боєприпасами, дронами та засобами РЕБ", - розповів Саранцев.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Харківському напрямку основні зусилля ворог сконцентрував у районах Глибокого та Вовчанська.

29 липня ОТУ "Харків" повідомляло, що поблизу Глибокого росіяни готуються до наступальних дій.

Анна Мурашко

Війна

Популярні

Новини по темі