Так, у січні 2019 року 1 кг свинини коштував в середньому 116,3 грн, у червні 2019 року - 118,9 грн.
Сало подешевшало, на 6%. У січні цього року 1 кг сала коштував в середньому 76,7 грн, у червні цього року - 72 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Споживчі витрати українців зросли на 20% - статистика
Крім того, з початку року в Україні подорожчали ковбаси - на 3,2%, до 96,6 грн за кг. Йдеться про вартість ковбас варених першого ґатунку.
Також, зросла в ціні риба морожена - на 5,1%, до 78,2 грн за кг, цукор - на 7,7%, до 15,1 грн за кг, картопля - на 84%, до 17,2 гр за кг.
При цьому, подешевшала олія соняшникова - на 0,5%, до 34,9 грн за кг.
Нагадаємо, що половину своїх доходів українці витрачають на їжу.
При цьому, соціальні продукти в країні відчутно дорожчають вже другий рік поспіль.
Також нагадаємо, що уряд України скасував державне регулювання цін.
На думку експертів, це негативно позначилося як на вартості продуктів першої необхідності, так і на купівельній спроможності населення.
"Компенсатор у вигляді підвищення мінімальних пенсій і зарплат, яким хизується уряд, не спрацьовує, тому що інфляція зжирає свій чималий відсоток. У підсумку маємо, що необхідні для повноцінного життя продукти харчування людям стають все менш доступними", - зазначив з цього приводу депутат Сергій Тригубенко, додавши, що готовий підтримати своїх колег по парламенту, які закликають уряд відновити державне регулювання цін на соціальні продукти.