v-ukraini-zatverdyly-standart-ukrainskoi-movy-yak-inozemnoi

В Україні затвердили стандарт української мови як іноземної

 • 17478 переглядiв

Національна комісія зі стандартів державної мови схвалила текст стандарту 'Українська мова як іноземна. Рівні А1-С2'. Стандарт стане основою для викладання, створення підручників та тестів з української мови як іноземної.

Національна комісія зі стандартів державної мови схвалила текст стандарту "Українська мова як іноземна. Рівні А1-С2". Стандарт стане основою для викладання, створення підручників та тестів з української мови як іноземної, повідомили у комісії, пише УНН.

Деталі

"31 липня 2024 року Національна комісія зі стандартів державної мови схвалила текст стандарту державної мови "Українська мова як іноземна. Рівні загального володіння А1 - С2", - повідомили у комісії.

Створення цього стандарту, як зазначається, "було ґрунтовним, копітким, ретельним і досить тривалим процесом, який тепер вийшов на завершальну стадію". "Попереду ‒ процедура погодження і державної реєстрації стандарту державної мови як нормативного документа, що також стане для Міністерства юстиції України першим досвідом такої роботи, адже мовних стандартів органи влади в Україні ще не реєстрували", - вказали в установі.

"Переконані, що стандарт державної мови "Українська мова як іноземна. Рівні загального володіння А1 - С2" буде надійним підґрунтям для тих, хто викладає українську мову в усьому світі, укладає підручники та посібники, створює тести з української мови як іноземної, розробляє навчальні програми, організовує школи та курси для всіх охочих вивчити українську мову", - наголосили у комісії.

Українська мова стала трендом року на Duolingo11.12.22, 01:59 • [views_1481565]

Популярні

Новини по темі