v-ukraini-zapuskaiut-proiekt-navchannia-zhinok-vodiiv-miskoho-transportu

В Україні запускають проєкт навчання жінок-водіїв міського транспорту

 • 31791 переглядiв

Міністерство розвитку громад та ООН Жінки запускають пілотний проєкт навчання жінок-водіїв автобусів. Мета - подолати дефіцит кадрів та стереотипи щодо професій, забезпечивши безкоштовну перепідготовку жінок у сфері пасажирських перевезень.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з ООН Жінки в Україні запустять пілотний проєкт навчання жінок - водіїв міського та муніципального транспорту. Про це повідомила пресслужба міністерства у Фейсбуці, передає УНН.

Деталі

"Мета пілотного проєкту - забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів. Це перша ініціатива міністерства, спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і задля подолання стереотипів та упереджень щодо професій", - наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, це орієнтовно 6 тис. працівників.

Пілотний проєкт "Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень" - це безоплатна програма для розвитку професійних навичок жінок. Реалізується ГО "Фундація інституційного розвитку" за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, в партнерстві зі структурою ООН Жінки та за фінансової підтримки Швеції.

У межах проєкту передбачено також навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Країни-члени НАТО виділять понад 7 млн доларів для українських жінок-військових10.07.24, 09:55

Популярні

Новини по темі

У Непалі внаслідок авіакатастрофи загинуло 18 людей

 • 20192 переглядiв

Байден обіцяє зберегти коаліцію на підтримку України

 • 35630 переглядiв