v-ukraini-za-lypen-vyiavyly-try-vypadky-novoho-subvariantu-koronavirusu-omicron

В Україні за липень виявили три випадки нового субваріанту коронавірусу "Omicron"

 • 10176 переглядiв

У липні в Україні зареєстровано три випадки нового субваріанту коронавірусу "Omicron" - "FLiRT". Два випадки виявлено у Києві, один - в Івано-Франківській області, захворіли люди старше 60 років.

У липні в Україні зареєстровано три випадки нового субваріанту коронавірусу "Omicron" - "FLiRT". Два з них виявили у Києві та один в Івано-Франківській області. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МОЗ. 

Три випадки субваріанту коронавірусу "FLiRT" виявили минулого тижня: два у Києві та один в Івано-Франківській області. Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років

- зазначає головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Як повідомляється, штам "FLiRT" походить від варіанту "Omicron". Через специфічні мутації в білку-шипі вірус краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто "FLiRT" швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

ВООЗ поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки "FLiRT", однак зазначає, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни. Наявні дослідження показують, що поточні вакцини, зокрема бустери, залишаються ефективними для захисту від важких форм COVID-19, хоча й не можуть повністю запобігти зараженню новим штамом, додали в МОЗ 

У відомстві нагадали, що  вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря.

У Хмельницькому зафіксовано випадок ботулізму: жінка у важкому стані03.08.24, 16:56

Тетяна Краєвська

COVID-19

    Популярні

    Новини по темі

    Мітинг під ТЦК у Ковелі: відкрили два провадження

     • 10132 переглядiв

    Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США - Шмигаль

     • 15311 переглядiв