v-rf-mozhut-rozpochaty-vyrobnytstvo-shche-odnoho-iranskoho-drona-kamikadze-shcho-vidomo

В рф можуть розпочати виробництво ще одного іранського дрона-камікадзе: що відомо

 • 14991 переглядiв

Російське підприємство може розпочати виробництво аналога іранського дрона-камікадзе Qasef. Цей безпілотник потужніший за російський Ланцет і використовувався єменськими хуситами.

Одне з російських підприємств може розпочати виробництво дрона-камікадзе, який є аналогом іранського безпілотника Qasef. Про це пише Defence Express, повідомляє УНН

Як зазначає видання, виробництво планують налагодити на підприємстві "Завод "Сигнал", яке розташоване у місті ульяновськ. 

Qasef є модернізованим іранським дроном-камікадзе Ababil: стартова маса – 85 кілограмів, зокрема бойова частина – 30 кілограмів, довжина фюзеляжу – 2,88 метрів, розмах крила – 3, 25 метрів, заявлена дальність польоту – до 100 кілометрів.

Defence Express пише, що Qasef можна назвати більш потужнішим аналогом російського дрона-камікадзе Ланцет, особливо в плані дальності ураження цілей та потужності бойової частини. 

Також зазначається про те, що безпілотник Qasef використовували єменські хусити.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін розповів, що ворог й надалі намагається затирати маркування на іноземних компонентах мікроелектроніки, які містяться у безпілотниках, ракетах та інших видах зброї, якою наносяться удари по Україні.

"Останнім часом почастішали факти цілеспрямованого затирання маркувань на компонентах, що загалом забезпечують саму можливість застосування російських ракет. Зокрема, іноземні компоненти виявлені в основних системах керованих авіаційних бомб (КАБів).

Ворог всіляко приховує виробників відповідних мікрочипів та більш технологічних деталей. Це ускладнює процес ідентифікації, але українські фахівці докладають максимум зусиль для розкриття цих фактів", - зазначив Рувін.

Захар Подкидишев

Війна

Популярні

Новини по темі

21 липня 2024 року став найспекотнішим днем в історії – Reuters

 • 11608 переглядiв