v-oon-porakhuvali-zbitki-vid-domashnogo-nasilstva-v-ukrayini

В ООН порахували збитки від домашнього насильства в Україні

 • 10381 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. За даними дослідження ООН, боротьба із наслідками домашнього насильства щорічно коштує українцям і державі не менше 200 мільйонів доларів.Про це заявив представник Фонду ООН у сфері народонаселення в Україні (UNFPA) Павло Замостьян під час прес-конференцій, передає кореспондент УНН.

"Для суспільства ця проблема (домашнє насильство – ред.) має конкретне економічне вираження. Насильство в Україні, за нашими оцінками, коштує щорічно понад 200 млн доларів. Це ті кошти, які витрачає щорічно і жертва, і держава на реагування і, можливо, ця сума далеко недооцінена, оскільки невелика частина – лише 10% - звертається по допомогу, а, отже, має шанс її отримати", - зазначив П. Замостьян.

Крім того, за його словами, держава працює над зміною в системі реагування і запобігання насильству, що також потребує великих коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина українців вважає, що шльопати дитину – це нормально

При цьому він додав, що, крім економічного, також є великим і моральний, а також психологічний аспекти домашнього насильства.

"До насильства ми все ще ставимося толерантно, оскільки 9% чоловіків вважає, що побити жінку – то нормально", - уточнив експерт.

Нагадаємо, за даними соціологічних опитувань, в Україні 1,1 млн жінок зазнають фізичного та сексуального насильства. Про це йдеться у дослідженні “Економічна вартість насильства щодо жінок в Україні” 2016-2017 рр., проведеного UNFPA (представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні) та “Українським центром соціальних реформ”.

Кабінет міністрів затвердив Концепцію Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2023 року.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В ООН порахували збитки від домашнього насильства в Україні

     • 10381 переглядiв

    У Кремлі виключили обмін Сущенка на Вишинського

     • 10236 переглядiв

    Луценко йде на парламентські вибори

     • 13281 переглядiв

    Подачу води відновили у Лисичанську

     • 15247 переглядiв

    Половина українців вважає, що шльопати дитину – це нормально

     • 40604 переглядiв

    Хакери зламали тисячі акаунтів українців у Facebook

     • 14134 переглядiв

    ДФС порушила правила при перевірці декларації Ситника - суд

     • 10061 переглядiв