v-odesi-ziavliatsia-novi-vulytsi-na-chest-heroiv-zakhysnykiv-ukrainy

В Одесі з'являться нові вулиці на честь героїв-захисників України

 • 20650 переглядiв

Одеська обласна адміністрація прийняла рішення про перейменування вулиць на честь героїв, які загинули, захищаючи Україну. Нові назви вшанують пам'ять 10 воїнів, серед яких Вадим Корженко, Станіслав Узіков та інші.

Одеська (військова) обласна адміністрація  прийняла рішення про перейменування вулиць міста на честь  героїв, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Нові вулиці будуть названі, зокрема, на честь Вадима Корженка, Станіслава Узікова, Ярослава Баісова, Артура Савельєва, Ярослава Бондара, Олександра Свіща, Євгена Танцюри, Віталія Гуляєва, Георгія Липського та  Івана Фунтового, повідомляє УНН.

Деталі

Вадим Корженко був відомим в Одесі підполковником, який проявив себе як досвідчений командир і відданий патріот. Загинув у бою.

Станіслав Узіков — молодший сержант, який відзначився своєю відвагою під час бойових дій на сході України. Загинув під час оборони "Азовсталі".

Ярослав Баісов — воїн-доброволець, який з перших днів війни боровся за свободу та незалежність України.

Артур Савельєв — молодий солдат, який героїчно загинув, виконуючи бойове завдання.

Ярослав Бондар — ветеран бойових дій, який брав участь у багатьох важливих операціях на фронті.

Олександр Свіщ був відзначений численними нагородами за мужність і самопожертву в захисті Батьківщини.

Євген Танцюра — командир підрозділу, відомий своєю непохитністю та відданістю справі.

Віталій Гуляєв — полковник, відзначений лідер, який завжди дбав про своїх підлеглих і керував ними в найважчі моменти. Лицар ордена Богдана Хмельницького III ступеня (2022, посмертно).

Георгій Липський — зоозахисник до війни. У 27 років загинув під час виконання бойового завдання на Херсонщині.

Іван Фунтовий — морпіх з Одещини, який загинув під час виконання бойового завдання на Херсонщині.

Додамо

Ця ініціатива є частиною кампанії з увічнення пам'яті героїв, які віддали свої життя за Україну, і спрямована на вшанування їхньої мужності та самовідданості. Загалом в Одесі перейменовано 84 вулиці. Мета цих змін - розірвати асоціації з російською та радянською історією і посилити українську культурну та історичну ідентичність. Зникнуть зокрема вулиці "армійська", "політкаторжан", "градоначальницька".

Командувач ВМС ЗСУ подякував Кіперу за перейменування бульвару в Одесі 01.08.24, 16:39

Популярні

Новини по темі