ukenru
v-odesi-zatrimali-5-osib-za-zbut-falshivikh-dolariv

В Одесі затримали 5 осіб за збут фальшивих доларів

 • 16277 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. В Одесі викрито організовану злочинну групу, яка займалася збутом підробленої іноземної валюти. Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора, інформує УНН.

Цитата:

“...викрито організовану злочинну групу осіб, які займалися зберіганням, придбанням, перевезенням з метою збуту та збутом підроблених грошей в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 199 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними слідства, п’ять осіб – громадян України та Республіки Вірменія зорганізувалися у стійке об'єднання для придбання та подальшого збуту підробленої іноземної валюти – банкнот номіналом 100 доларів США.

Під час чергової спроби збуту підроблених грошей в м. Одеса їх затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Крім того, за версією слідства, ці підроблені грошові кошти можуть мати єдине джерело походження та бути виготовленими на одному обладнанні з підробленими 250 тис дол США, якими була підмінена частина вилучених грошових коштів під час обшуку в місті Одеса в іншому кримінальному проваджені ще у вересні 2017 року.

Доповнення

Перед новим роком, у Києві викрили банду “фальшивомонетників”, яка збувала підроблені долари та гривні.

А в листопаді співробітники прикордонно-митної служби США у Чиказькій міжнародній поштовій службі вилучили посилку з України, у якій знаходилася підроблена валюта на загальну суму понад 1,3 млн доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП