v-odesi-povernuly-derzhavi-pamiatku-arkhitektury-vartistiu-75-mln-hryven

В Одесі повернули державі пам'ятку архітектури вартістю 75 млн гривень

 • 20011 переглядiв

Прокуратура повернула у комунальну власність Одеси будівлю 'Товариства взаємного кредиту' площею 3183 м². Орендар порушував умови договору, не сплачуючи вчасно та не проводячи реставрацію.

Прокуратура повернула Одесі у комунальну власність пам’ятки архітектури місцевого значення – будівлі "Товариства взаємного кредиту", площа якої складає 3183 м кв, а її вартість - 75 млн гривень. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Прокуратура у судовому порядку домоглася повернення у комунальну власність пам’ятки архітектури місцевого значення – будівлі "Товариства взаємного кредиту" в Одесі, яку споруджено у 1903 році за проєктом архітектора О. Бернардацці. Площа пам’ятки складає 3183 м кв, а її вартість — 75 млн гривень

- повідомляє прокуратура.

Зазначається, що прокурори звернулися до суду з позовною заявою у зв’язку з істотними порушеннями умов договору оренди будівлі - орендар несвоєчасно сплачував кошти за користування майном та не проводив ремонтно-реставраційні роботи щодо відновлення пам’ятки.

"Судом задоволено позовні вимоги прокурора про стягнення з відповідача заборгованості, розірвання договору та зобов’язання повернути комунальне майно. Наразі прокуратура вживає заходи щодо забезпечення виконання судового рішення", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо

19 липня Господарський суд Харківської області задовольнив позов Харківської обласної прокуратури та повернув у державну власність пам’ятку національного значення "Покровська церква".

Популярні

Новини по темі