v-odesi-pid-chas-vruchennia-povistky-napaly-na-viiskovykh-ttsk-ta-politseisku-dvokh-liudei-zatrymaly-odyn-utik

В Одесі під час вручення повістки напали на військових ТЦК та поліцейську: двох людей затримали, один утік

 • 15146 переглядiв

42-річну жінку та 43-річного чоловіка затримано за напад на патрульну поліцейську в Одесі. Конфлікт з військовослужбовцями ТЦК і патрульними поліцейськими стався під час вручення повістки водію автомобіля КІА, який втік з місця події.

В Одесі затримано 42-річну жінку та 43-річного чоловіка, які напали на патрульну поліцейську під час вручення повістки водію автомобіля КІА. Водій втік з місця події, його розшукують. Про це УНН повідомляє з посиланням на поліцію Одеської області.

Деталі

"(2 серпня - ред.) вдень у ході перевірки військовослужбовцями ТЦК та СП військово-облікових даних водія автомобіля КІА було встановлено, що чоловік кілька років не проходив ВЛК. Під час вручення військовослужбовцями громадянину повістки, він відмовився її отримувати та викликав на допомогу свого 43-річного брата. Чоловіки спровокували конфлікт з військовослужбовцями ТЦК та СП і патрульними поліцейськими, у який втрутилася 42-річна перехожа", - повідомили у поліції.

Зазначається, що, переглянувши відео з боді-камер поліцейських, встановлено, що 43-річний чоловік схопив патрульну за ноги і повалив на землю, а 42-річна жінка завдала поліцейській декілька ударів по голові. Окрім цього, як вказано, фігурант вибігав та лягав на проїжджу частину дороги, заважаючи руху транспортних засобів.

За фактом побиття патрульної поліцейської слідчі розпочали досудове розслідування, кваліфікувавши дії правопорушників за статтею 345 ККУ - насильство щодо працівника правоохоронного органу. Жінку та чоловіка затримано. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

"Окрім того, стосовно 43-річного чоловіка і 42-річної жінки складено адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та ст. 185 цього ж кодексу (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). Також чоловік отримав постанову про адміністративне правопорушення за ст. 127 КУпАП (порушення правил дорожнього руху пішоходами)", - зазначається в повідомленні.

Замість документів продовжив їхати: в Одесі водій травмував військового ТЦК24.07.24, 14:20

Поліцейські розслідують факт спричинення тілесних ушкоджень військовослужбовцю ТЦК та СП водієм КІА, який з місця події втік. За цим фактом розпочате провадження за ст. 125 ККУ – умисне легке тілесне ушкодження.

"Наразі правоохоронці встановлюють місцезнаходження фігуранта", - інформує поліція.

Окрім того, як повідомляється, у межах обох кримінальних проваджень будуть призначені судово-медичні експертизи для визначення ступеня тяжкості спричинених правоохоронцям тілесних ушкоджень.

За результатами експертних висновків, як вказано, узвалюватиметься процесуальне рішення щодо остаточної правової кваліфікації протиправних дій зловмисників. Слідство триває.

Доповнення

2 серпня повідомлялося, що в Одесі стався конфлікт між жінкою та військовими, патрульні застосували кайданки.

Популярні

Новини по темі

Ворог атакував Одещину двома ракетами

 • 29793 переглядiв