ukenru
v-nato-poperedili-pro-ymovirne-viprobovuvannya-supertorpedi-poseydon-zmi

У НАТО попередили, що росія може випробувати ядерну торпеду "Посейдон" – ЗМІ

 • 433452 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Розвідка НАТО розіслала низці союзників звіт про переміщення атомного підводного човна "Бєлгород" та ймовірне випробування ядерної торпеди "Посейдон", яку називають "зброєю судного дня". Про це повідомляє італійська газета La Repubblica з посиланням на джерело в Альянсі, передає УНН.

Цитата

"Західна розвідка впевнена, що підводний човен ніколи не виходив за межі Білого моря, насправді його було помічено у водах біля Арктики для серії секретних випробувань. Підозра, передана командуванням союзників, полягає в тому, що 24-метрову торпеду з атомною боєголовкою "Посейдон" (кодове позначення НАТО "Статус-6") збираються випробувати в районі Карського моря", – пише видання.

Деталі

Атомний підводний човен БС-329 "Бєлгород" надійшов на озброєння вмф росії у липні 2022 року. Повідомили, що кремль презентував його ще у 2018 році, як систему, яка "поверне стратегічну перевагу росії". Ядерна боєголовка потенційно може долати десятки тисяч кілометрів під водою і викликати "радіоактивне цунамі". Хвиля від такого удару може знищити такі мегаполіси, як Нью-Йорк чи Лос-Анджелес, пише La Repubblica.

Сполучені Штати створили мережу супутників з інфрачервоними датчиками саме для виявлення відльоту російських ракет, втім, зазначають журналісти, вона не здатна простежити, що відбувається у морських глибинах – торпеда "Посейдон" сконструйована так, що випромінює мало тепла та безшумно рухається зі швидкістю понад сто кілометрів на годину.

За даними La Repubblica, "Бєлгород" все частіше з'являється у звітах розвідки НАТО, зокрема в аналізах щодо диверсій на газопроводі "Північний потік". 

Нагадаємо

16 вересня міноборони рф повідомило, що в межах військових навчань російські атомні підводні човни провели запуски крилатих ракет в Арктиці.

Українські Національні Новини

Новини Світу