v-miniusti-poiasnyly-yak-diznatysia-pro-naiavnist-shtrafu-vid-ttsk

В Мін’юсті пояснили, як дізнатися про наявність штрафу від ТЦК

 • 12469 переглядiв

Якщо людина отримала штраф від ТЦК і стосовно неї відкрито виконавче провадження, вона побачить про себе інформацію у Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП). Про це нагадали в міністерстві юстиції України, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, людина може дізнатися чи відкриті відносно неї виконавчі провадження безпосередньо через АСВП і не потрібно при цьому відвідувати відповідний орган державної виконавчої служби.

В Автоматизованій системі виконавчого провадження пошук можна здійснити за своїми прізвищем та ім’ям. В Мін’юсті вказали, що саме в АСВП здійснюється реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії.

Пошук інформації через вебсайт здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника - фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача - фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань для юридичної особи - боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Інформація містить відомості також і про час її розміщення.

Доповнення

У відомстві також нагадали, що у разі, якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на людину, яка ухиляється від військового обліку, і ця вона не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою його подальшої реалізації.

В Україні понад 2 мільйони громадян оновили свої дані у Резерв+03.07.24, 19:20

Популярні

Новини по темі