v-minenerho-poiasnyly-z-chym-poviazane-podalshe-polipshennia-z-vidkliuchenniam-svitla

В Міненерго пояснили, з чим пов'язане подальше поліпшення з відключенням світла

 • 23110 переглядiв

Заступник міністра енергетики пояснив, що поліпшення ситуації з відключеннями світла пов'язане з покращенням погоди та ремонтами. Проте залишається дефіцит генерації 9 ГВт через атаки на енергетичну інфраструктуру.

Подальше поліпшення з відключеннями світла пов'язане перш за все з покращенням погодних умов. Також з особливостями ремонтної компанії на об'єктах генерації. Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі телемарафону, передає кореспондент  УНН.

Деталі

На запитання, чи після 20 липня поліпшилася ситуація з енергопостачанням, Колісник відповів: "Дійсно, до цього ми мали фактично чотири черги, були аварійні графіки відключень з об'єктивних причин. Подальше поліпшення з відключеннями пов'язане перш за все з покращенням погодних умов. Жахлива спека спадає за наявними прогнозами. Також це пов'язано з особливостями ремонтної компанії на об'єктах генерації, але водночас ми повинні розуміти, що є ризики продовження обстрілів об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури".

Він нагадав, що на сьогодні є дефіцит, як наслідок восьми комплексних атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. Дефіцит генерації - 9 гігават.

Тому основне завдання енергетиків на сьогодні – це втримати енергосистему в цілісності та в безпеці постачання електричної енергії, при цьому здійснити максимально доступну кількість ремонтів, щоб підготувати об'єкти генерації та розподілу електричної енергії, щоб передати всю електричну енергію, яку можливо виробити до опалювального сезону

- розповів Колісник.

Нагадаємо

Міністр енергетики Герман Галущенко 19 липня заявляв, що ситуація в енергосистемі поліпшиться вже найближчим часом.

Графіки відключень скасовані з 12:00 до 15:00 – ДТЕК21.07.24, 11:55

Популярні

Новини по темі

Графіки відключень скасовані з 12:00 до 15:00 – ДТЕК

 • 15951 переглядiв

Окупанти атакували дроном чоловіка на Херсонщині

 • 29948 переглядiв