v-dpsu-poradyly-yaki-punkty-propusku-obyraty-dlia-peretynu-kordonu-naperedodni-rizdva

В ДПСУ порадили, які пункти пропуску обирати для перетину кордону напередодні Різдва

 • 30722 переглядiв

Державна прикордонна служба України пропонує використовувати закарпатську ділянку та словацький кордон, щоб уникнути черг при виїзді з України, при цьому пункт пропуску "Смільниця" є менш перевантаженим.

Відсьогодні, 20 грудня, з 6 години ранку на всіх пунктах пропуску спостерігається збільшення пасажиропотоку на виїзд з України. В ДПСУ порадили використовувати для перетину кодону закарпатську ділянку та словацький кордон. Про це повідомив начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ, полковник Ігор Матвійчук на пресконференції, пише УНН.

Стосовно стану черг, або накопичень перед пунктами пропуску. Сьогодні з 6 ранку ми спостерігаємо збільшення пасажиропотоку на виїзд з України і фактично наявні черги біля всіх пунктів пропуску за виключенням пункт пропуску "Смільниця" на польській ділянці

- сказав Ігор Матвійчук.

За його словами, черги спостерігаються перед двома пунктами пропуску на словацькій ділянці - "Малий Березний" та "Ужгород", а також перед всіма угорськими пунктами пропуску. Крім того, на румунському пункті "Порубне" спостерігаються черги. Водночас, пункти пропуску з Молдовою без черг.

"Невеликі, але вони є (черги - ред.). Від 5 до 20 автомобілів", - додав Матвійчук.

Він зазначив, що на в’їзд в Україну спостерігається черга лише на пункті пропуску "Шегені".

"Традиційно найбільше навантаження буде на польській ділянці кордону. На неї припадає до 65% мандрівників. Традиційно це - Краківець, Рава-Руська, Грушів, Шегині. Дещо менше - це Угринів, Устилуг. І найменше - на Смільниці. Тому порада - обирайте з такою послідовністю. Тільки у зворотному напрямку. А ще ліпше - закарпатські ділянки, словацький кордон", - зазначив Матвійчук.

Нагадаємо

В Польщі домовилися про додаткову можливість в'їзду порожніх вантажівок з України через окрему "єЧергу" на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Павло Башинський

Суспільство

Популярні

Новини по темі

ПС ЗСУ попередили про ракету на Кривий Ріг

 • 34804 переглядiв