ukenru
v-azerbaydzhani-ukrayinska-gromada-provodit-zasidannya-pid-portretami-kerivnitstva-rf-mzs

В Азербайджані "українська громада" проводить засідання під портретами керівництва РФ - МЗС

 • 8532 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. "Українська громада", яка носить ім’я Т.Г.Шевченка, продовжує ганебну практику в Азербайджані з проведення своїх засідань в приміщенні проросійської організації "Співдружність" під прапорами та портретами очільників країни-агресора – Російської Федерації. Про це заявив під час ІІ-ї звітно-виборчої конференції Українського конгресу Азербайджану (УКА) в Баку посол України в Азербайджанській Республіці Олександр Міщенко, повідомляє УНН з посиланням на МЗС України.

"Українська громада", яка носить ім’я Т.Г.Шевченка, продовжує ганебну практику в Азербайджані з проведення своїх засідань в приміщенні проросійської організації "Співдружність" під прапорами та портретами очільників країни-агресора – Російської Федерації", - сказано у повідомлені.

В цьому контексті посол України нагадав, що за свою антиукраїнську поведінку один із активістів зазначеної української громади Н.Яндарова, рішенням Національної Комісії України була позбавлена статусу "закордонного українця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крадіжка документів: розвідка розслідує витік інформації в антиукраїнське ЗМІ

Керівник дипмісії зазначив, що посольство ніколи не змириться з такою ганебною поведінкою т.зв. "Української громади ім. Т.Г. Шевченка" і буде добиватися усіма можливими правовими способами зняття з назви цієї організації ім’я Тараса Шевченка, щоб не ганьбити його пам'ять як великого українця, який віддав своє життя в боротьбі за вільну і незалежну від царської Росії - Україну.

Як повідомляв УНН, посольство України надіслало листа до алжирської газети через антиукраїнську публікацію.

Українські Національні Новини

Політика