ukenru
v-ato-sprostuvali-zayavu-dnr-pro-nibito-zbitiy-bezpilotnik-zsu

У штабі АТО спростували заяву "ДНР" про нібито збитий безпілотник ЗСУ

 • 16348 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. У Штабі АТО спростували інформацію про безпілотний літальний апарат, що нібито належить Збройним Силам України, збитий бойовиками так званої "ДНР" поблизу Донецька. Про це в коментарі УНН повідомив речник штабу АТО Василь Лабай.

Зазначимо, раніше в деяких російськомовних ЗМІ з’явилась інформація про те, що нібито безпілотник, що належить українським Збройним Силам, був збитий 11 листопада в районі селища Піски бойовиками з "ДНР".

"Я не підтверджую цю інформацію", - прокоментував речник заяви російських ЗМІ.

За його словами, ця та подібна неправдива інформація використовується з єдиною метою – щоб "дискредитувати Збройні Сили України в очах світової спільноти".

"Сили АТО продовжують дотримуватись мінських домовленостей, вогонь у відповідь відкривають лише у тих випадках, коли є загроза життю наших військовослужбовців із піхотного озброєння, тобто із такого яке не заборонене Мінськими домовленостями – для такого озброєння безпілотники не потрібні", - сказав В.Лабай.

Зазначимо також, що застосування сторонами конфлікту безпілотних літальних апаратів на лінії зіткнення заборонено Мінськими угодами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП