ukenru
v-aneksovanomu-krimu-znovu-priyshli-z-obshukami-do-aktivistiv

В анексованому Криму знову прийшли з обшуками до активістів, є затриманий

 • 11328 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У містах в анексованому Криму прийшли з обшуками до активістів, є затриманий. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані громадського руху "Кримська солідарність" в Facebook.

"У Бахчисараї вчергове проходить обшук. Цього разу під прицілом уваги силовиків виявився Сейтумеров Сейтумер - громадський активіст і громадський працівник", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що на обшук в будинку С.Сейтумерова не допускали адвоката.

"Сейтумера Сейтумерова відвезли в поліцію міста Бахчисарай. Адвокат намагається потрапити до свого підзахисного", - повідомили в громадському русі.

Також повідомляється про обшук в будинку ще одного активіста - Алімдара (Руслана) Белялова з міста Старий Крим. Він залишається вдома. Силовики поїхали, вилучивши телефони на експертизу згідно з постановою. За словами А.Белялова, всі, хто брали участь в обшуку, - не місцеві. Раніше у нього вже був адміністративний штраф за його активну позицію і висвітлення реальних подій в Криму.

"Після обшуку в будинку Алімдара Белялова виявлено зникнення коштів обсягом 3000 доларів і 60000 руб. Просто забрали, без протоколів та іншої бюрократії", - йдеться в повідомленні.

П'ятьох працівників громадського харчування, які працевлаштовані в А.Белялова, доставили в райвідділ "для бесіди". Повідомляється, що у всіх намагаються відібрати ДНК і відбитки пальців.

Ще один обшук стався в селищі Зарічне в Сімферопольському районі в будинку Ельдара Кантімірова. Зазначено, що Е.Кантеміров залишається вдома. Силовики поїхали, вилучивши телефони і ноутбук.

Повідомляється також про обшук в смт Кіровське по вулиці Шкільна.

Нагадаємо, прокуратура Криму почала розслідування за фактами незаконних обшуків і арештів татар.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП