v-albanii-demonstranty-zakydaly-budivliu-uriadu-kokteiliamy-molotova

В Албанії демонстранти закидали будівлю уряду коктейлями Молотова

 • 84998 переглядiв

Опозиційні протестувальники в Албанії закидали коктейлями Молотова будівлю уряду і мерії, вимагаючи відставки прем'єр-міністра Еді Рами через звинувачення в корупції і звільнення лідера опозиції Салі Беріші з-під домашнього арешту.

Увечері 11 липня опозиційні протестувальники закидали будівлю уряду Албанії та мерію коктейлями Молотова, звинувачуючи прем’єр-міністра Еді Раму в корупції та вимагаючи його відставки. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Тисячі опозиційних протестувальників зібралися перед офісом Рами, а пізніше в офісі мера Тирани, який також є представником Соціалістичної партії прем’єр-міністра.

Поліція не втрутилася, але загасила вогонь від коктейлей Молотова. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Протестувальники також вимагали звільнення лідера опозиції Салі Беріші, якого тримали під домашнім арештом і розслідували звинувачення в корупції під час перебування на посаді прем'єр-міністра в 2005-2013 роках.

Беріша заперечує правопорушення, звинувачуючи Раму в політичній помсті, яка мала на меті змусити замовкнути опонентів. Рама не надав пояснень, але неодноразово заперечував це звинувачення. Прокуратура ще не вирішила, чи висувати Беріші офіційні звинувачення.

Албанія є єдиною країною в Європі, де лідер опозиції перебуває під політичним арештом без жодних фактів, доказів чи документів. Еді Рама хоче Албанії без албанців, без опозиції та без справедливості,

- сказав Беріша по відеозв’язку зі свого домашнього арешту.

Беріша закликав прихильників до громадянської непокори, щоб змусити уряд провести дострокові вибори.

Рама перебуває при владі з 2013 року і з того часу перемагав на всіх парламентських і місцевих виборах.

Нагадаємо

У лютому цього року Президент України Володимир Зеленський підписав договір про дружбу і співробітництво з прем'єр-міністром Албанії Еді Рамою з метою розвитку співпраці та зміцнення позицій України на Балканах.

Популярні

Новини по темі

У Харківській області троє людей підірвалися на вибухівці

 • 25449 переглядiв