ukenru
uryad-ukhvaliv-rishennya-pro-likvidatsiyu-korporatsiyi-radon

Уряд ухвалив рішення про ліквідацію корпорації "Радон"

 • 21685 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Уряд ухвалив рішення про ліквідацію ДК "Українське державне об'єднання "Радон". Відповідне рішення було прийняте сьогодні на засіданні уряду, передає УНН з посиланням на прес-службу Міністерства екології та природних ресурсів.

За даними Мінекології, таке рішення сприятиме управлінню цією галуззю, оскільки свого часу корпорація була створена за процедурою, що не відповідає положенням Господарського кодексу. Крім того, реорганізація структури управління комбінатами дозволить не лише привести у відповідність організаційно-правову структуру, а й вивільнити кошти – понад 50 млн грн щорічно. Кабінет міністрів пропонує перенаправити їх на будівництво об’єктів інфраструктури поводження із РАВ.

Також у прес-службі зазначили, що процес ліквідації корпорації не створює жодних ризиків для безпечного функціонування системи по поводженню з радіоактивними відходами та не передбачає зупинки роботи самих комбінатів, які входять до корпорації та спеціалізуються на збиранні, транспортуванні, кондиціюванні та зберіганні радіоактивних відходів від всіх підприємств держави, у тому числі, розташованих у зоні відчуження ЧАЕС.

Довідка: Українське республіканське об‘єднання "Радон" було утворено постановою Ради міністрів УРСР від 21 грудня 1990 року № 377 "Про поліпшення справ з захороненням радіоактивних відходів" для збирання, транспортування, переробки та захоронення радіоактивних відходів, джерел іонізуючого випромінювання, дезактивації спецодягу та засобів індивідуального захисту на території республіки та визначені зони обслуговування для шести спецкомбінатів.

Нагадаємо, влітку минулого року МАГАТЕ зобов’язалась підготувати рекомендації щодо сховищ радіоактивних відходів в Україні.

Українські Національні Новини

Політика