ukenru
uryad-priynyav-postanovu-schodo-zapobigannya-potraplyannya-ditey-bez-povazhnikh-prichin-do-institutsiynikh-zakladiv

Уряд прийняв постанову щодо запобігання потрапляння дітей без поважних причин до інституційних закладів

 • 13577 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Кабінет міністрів України сьогодні прийняв постанову щодо запобігання потраплянню дітей без поважних причин до інституційних закладів. Про це заявила на брифінгу міністр соціальної політики України Марина Лазебна, передає кореспондент УНН.

"Ми прийняли низку рішень, які спрямовані на прогрес, або підвищення, посилення формування системи догляду та виховання дітей. Це так звана реформа деінституалізації. З 2017 року в Україні триває ця реформа, суть якої полягає в простій базовій речі, це зберегти сім’ю для дитини, надати можливість їй виховуватися та зростати в такій сім’ї", - сказала Лазебна.

За її словами, завдання влади допомогти зберегти сім’ю для дитини, забезпечити сімейні форми виховання, а друге - це реформувати систему інтернатних закладів, паралельно розвивати систему соціальних послуг в громадах та шукати альтернативи для влаштування дітей.

"З цією метою сьогодні на уряді ми прийняли постанову Кабінету міністрів України, якою хочемо упередити потрапляння дітей без поважних причин до інституційних закладів. Ми надаємо право органу опіки та піклування приймати рішення про скерування дитини до закладу на основі рекомендацій комісії з питань захисту та прав дитини після ретельного вивчення ситуації в сім’ї", - розповіла Лазебна.

Також Лазебна зазначила, що в цьому контексті був схвалений законопроект який дозволяє визначати механізм позбавлення батьківських прав у зв’язку з влаштуванням дітей до інститутів.

"Запровадити фінансову відповідальність батьків та органів опіки та піклування за влаштування і перебування дітей в інституціях", - сказала Лазебна.

Нагадаємо, уряд ухвалив низку рішень щодо безпеки дітей.

Українські Національні Новини

Політика