uriad-skhvalyv-zakonodavchu-bazu-shchodo-syl-bezpilotnykh-system-ta-vydilyv-24-miliardy-na-drony-shmyhal

Уряд схвалив законодавчу базу щодо Сил безпілотних систем та виділив 24 мільярди на дрони

 • 17477 переглядiв

Кабмін схвалив законопроєкт щодо Сил безпілотних систем у ЗСУ. Уряд виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для війська, Україна вже законтрактувала 1 млн дронів.

Уряд схвалив законопроєкт про створення Сил безпілотних систем у структурі ЗСУ, також виділено 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для війська, повідомив у вівторок Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками засідання Кабміну, пише УНН.

Деталі

Шмигаль вказав, що за ініціативи Президента Володимира Зеленського в структурі ЗСУ створений окремий рід військ - Сили безпілотних систем. "Україна - перша держава у світі, яка завершує їх комплектування. У виробництві та застосуванні безпілотників Україна зробила справжній прорив. Державою вже законтрактовано 1 млн дронів, 500 українських компаній виробляють БПЛА", - наголосив він.

Рухаємося далі. Уряд виконує доручення Верховного Головнокомандувача і схвалює законопроєкт, що законодавчо утверджує існування Сил безпілотних систем. Також сьогодні виділяємо 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони

- написав Шмигаль у Telegram.

Прем'єр підкреслив, що Україна у війні з росією робить ставку на інновації, асиметричні відповіді та підходи. "У цьому запорука нашої стійкості та майбутньої перемоги", - вказав він.

Представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram зазначив, що урядом "виділено 24 млрд гривень на придбання обладнання оборонного призначення, у тому числі: 12 млрд гривень – Міністерству оборони (для державного підприємства Міністерства оборони України "Агенція оборонних закупівель" як одержувача бюджетних коштів) для забезпечення потреб Збройних сил; 12 млрд гривень – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації з подальшою передачею в установленому порядку такого обладнання до сфери управління органів, що здійснюють керівництво військовими формуваннями".

Зі слів Мельничука, також уряд схвалив проект закону "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про Збройні Сили України". Законопроектом пропонується внести зміни до частини першої статті 3 ЗУ "Про Збройні Сили України" шляхом включення до окремих родів сил Збройних сил України - Сил безпілотних систем.

Зеленський увів у дію рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем у структурі ЗСУ 26.06.24, 09:10

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Національний кешбек запрацює з 2 вересня - Мінекономіки

     • 17101 переглядiв

    В Україні запустили портал про маршрути автобусів за кордон

     • 12846 переглядiв