ukrayinskogo-desantnika-v-okupovanomu-krimu-zasudili-do-3-rokiv-i-6-misyatsiv-uvyaznennya

Українського десантника в окупованому Криму засудили до 3 років і 6 місяців ув'язнення

 • 15726 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Підконтрольний Росії Джанкойський районний суд в окупованому Криму 21 квітня засудив військового десантно-штурмових військ ЗСУ Євгена Добринського до 3 років і 6 місяців позбавлення волі за звинуваченням у "незаконному перетині кордону" і "контрабанді наркотиків". Про це пише Крим.Реалії, повідомляє УНН.

Цитата

"Сьогодні відбулося засідання у справі щодо мого підзахисного Євгена Добринської, він виступив з останнім словом, вказав, що він не визнає себе винним ні в одному злочині, адекватному йому. Він вказав, що наркотики – коноплю, яку у нього знайшли під час обшуку, йому підкинули співробітники ФСБ під час обшуку. І з приводу епізоду про незаконний перетин кордону, він також вказав, що не вважає, що переходив кордон, тому Євген сказав, що його затримали незаконно. Після цього суд пішов до нарадчої кімнати, і виніс вирок – 3 роки 6 місяців колонії загального режиму, без додаткових обмежень", – розповів адвокат Добринського.

Деталі

Захист має намір оскаржити цей вирок. Адвокат уточнив, що Добринського засудили до ув’язнення в колонії загального режиму.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова засудила рішення підконтрольного окупаційній владі суду, наголосивши, що кримінальна справа є сфабрикованою.

Нагадаємо, 30 травня 2020 року військова служба правопорядку Збройних сил України повідомила, що поблизу півострова Чонгар на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом зник український військовий. Пізніше стало відомо, що це військовослужбовець з 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.

У ЗСУ розглядали версію його викрадення, оскільки поруч з наглядовим постом виявили сліди боротьби. 2 червня ФСБ Росії заявила, що затримала українського військового за "незаконний перетин кордону", за що йому загрожує штраф в розмірі до 200 тис. рублів або примусові роботи, або позбавлення волі на строк до двох років.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Завтра Чернівецька область вийде із "червоної зони"

     • 14125 переглядiв

    Лікар-онколог назвав м'ясо, яке провокує рак кишечника

     • 52177 переглядiв

    ООС: зафіксовано шість обстрілів від бойовиків

     • 18712 переглядiв