ukrayina-mozhe-otrimati-atacms-bayden-ta-zelenskiy-vedut-vidpovidni-peregovori

Україна може отримати ATACMS - Байден та Зеленський ведуть відповідні переговори

 • 326605 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський обговорюють постачання ATACMS. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час Аспенського безпекового форуму, пише УНН.

Цитата 

"Щодо ATACMS, то, можливість удару на великі відстані мають забезпечити Франція та Британія. Це дасть додаткові можливості під час контрнаступу України", - сказав Салліван.

Він зауважив, що США надали одну з найбільших військових допомог Україні. Однак рішення про постачання ATACMS Україні буде приймати президент США.

"Президент вирішуватиме, дамо ми врешті - решт ATACMS чи ні. Про це він говорив із президентом Зеленським. Вони продовжують цю розмову. І я не хочу розчаровувати вас, але я не маю жодних оголошень сьогодні", - розповів радник Байдена.

Деталі

Салліван заявив, що США готові "йти на ризики" в питанні постачання озброєння Україні. Проте після кожного оголошення про новий пакет допомоги Україні США беруть до уваги реакцію рф.

Ба більше, Салліван розповів, що США ведуть з Україною консультації щодо того, коли варто залучити основні сили під час контрнаступу. Однак Вашингтон не націлений на зміну влади у рф, ціль США - це допомога Україні.

"Дивіться, ми повинні бути організмом, який навчається. Ми повинні спостерігати. Ми щось робимо, а росія відповідає або не відповідає. Це розумна державна майстерність, тому так, звісно, протягом останніх 16 місяців ми не просто залишалися статичними, ми були динамічними", - наголосив радник президента США.

Нагадаємо 

Раніше УНН повідомляло, що у Білому домі проходять негласні обговорення та дискусії щодо можливої передачі Україні ракет ATACMS.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі