ukrainski-zradnyky-kyva-medvedchuk-kovalov-shepelev-ta-inshi-kohos-vbyly-a-kohos-suddi-praktychno-vypustyly-na-voliu

Українські зрадники: Кива, Медведчук, Ковальов, Шепелев та інші - когось вбили, а когось судді практично випустили на волю

 • 143940 переглядiв

Сьогодні у росії був вбитий одіозний зрадник України та колаборант Ілля Кива. Наші джерела у правоохоронних органах повідомили, що це була спецоперація СБУ. Згодом у ГУР МО України підтвердили факт ліквідації колаборанта. УНН вирішив пригадати, кого зі зрадників українського народу спіткала така ж доля, хто живий-здоровий переховується у росії, або ж в інших країнах.

Топ-темою сьогоднішнього дня стало вбивство у підмосков’ї колишнього народного депутата від забороненої партії ОПЗЖ, колаборанта Іллі Киви. Джерела УНН в правоохоронних органах повідомили, що колаборант був ліквідований зі стрілецької зброї. Згодом вбивство екснардепа підтвердили і в Головному управлінні розвідки МО України.

УНН вирішив пригадати, кого зі зрадників українського народу спіткала така ж доля, хто живий-здоровий переховується у росії, або ж в інших країнах.

ІЛЛЯ КИВА 

Ілля Кива, без сумніву, був найодіознішим зрадником. З перших годин війни ще Іспанії він почав закликати українців складати зброю, а українську владу – до переговорів з рф. Вихвалявся, що українська армія деморалізована, ППО та авіація знищені, в аеропортах йде висадка російську десанту.

"Війна програна, російські танки у Києві" - написав Кива у своєму tg-каналі.

Щоправда, ЗСУ досить швидко спростувала усі ці вигадки колаборанта.

Згодом Кива перебрався до рф, де став частим гостем на пропагандистських каналах, продовжуючи підтримувати російську агресію.

У березні 2022 року Верховна Рада позбавила Киву депутатського мандату, а у травні правоохоронці завершили розслідування за фактом державної зради Киви.

У листопаді цього року Киву заочно був засуджений до 14 років в’язниці.

Останній допис у tg-каналі Киви з’явився 6 грудня близько 9 години ранку у ньому екснардеп фантазував, що Зеленський нібито домовляється про політичний притулок в США, але боїться, що його видадуть рф або вб’ють.

ОЛЕКСІЙ КОВАЛЬОВ 

Ще один колаборант, якого спіткала така ж доля як і Киву, Олексій Ковальов, який у цій Раді представляв партію "Слуга народу".

У квітні 2022 року Ковальов на своїй сторінці у соцмережі повідомив, що перебуває на окупованій російськими військами Херсонщині – нібито, залишається з виборцями свого округу. У травні "слуги" виключили Ковальова з фракції.

В червні Ковальов вже не приховував, що він колаборант – розмістив у соцмережі хвалебний допис про зустріч з представником російської влади сергієм кірієнко

"Відвідав дуже важливий для мене, та й для всіх фермерів у нашому краї захід – перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кірієнко зустрівся з фермерами Херсонської області. По-перше, заявили, що Росія тут всерйоз і надовго! По-друге, на зустрічі ми озвучили всі наші питання і побажання. Планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини в економічну модель Росії. Гадаю, що скажу не лише про себе, але й про решту учасників зустрічі – люди вийшли з усвідомленням, що Росія нас чує і розуміє", - написав колаборант у дописі.

Тоді ж у червні, автомобіль Ковальова був підірваний, асам він вижив. Причетність до замаху на колаборанта підтвердило ГУР МО України.

У липні колаборант встиг отримати високу посаду в окупаційному "уряді Херсонщини" і заочну підозру за державну зраду.

Наприкінці серпня Ковальов був знайдений вбитим.

ОЛЕГ ЦАРЬОВ 

Ще один зрадник України, якому, на відміну від Киви та Ковальова, пощастило вижити екснардеп від партії регіонів Олег Царьов, який втік з України одразу після Революції гідності.

Останні роки зрадник не проявляв якоїсь політичної активності і див у тимчасово окупованому Криму. Однак, з початком повномасштабного російського вторгнення активізувався.  

"Друзі! Як я вам обіцяв, ми діємо! Операція з денацифікації України розпочалася" - написав Царьов у своєму tg-каналі в перший день війни.

Навіть у березні був у Київській області – сподівався почати "відновлювати тут "нормальне" життя".

У жовтні цього року на Царьова був скоєний замах, однак колаборанту вдалося вижити. Джерела в правоохоронних органах стверджували, що це була спецоперація СБУ.

ВІКТОР МЕДВЕДЧУК 

Дехто зі зрадників, перебуваючи у рф, намагаються робити вигляд, що веде активне політичне життя. Зокрема, екснардеп, і один з лідерів забороненої ОПЗЖ, кум володимира путіна Віктор Медведчук, якого Україна у вересні 2022 року віддала росії під ас великого обміну, в рамках якого з полону повернулися командири оборони "Азовсталі".

Медведчук зареєстрував організацію "Інша Україна" і пише статті із тими ж самими тезами, які він озвучував, коли вважався українським політиком.

Зокрема, про те що Незалежність Україні подарувала росія, що союз між Україною та рф, нібито, диктується економічними чинниками, що після революцій 2004 та 2014 років Захід будує в Україні антиросію, що прозахідні націоналісти ведуть Україну до бідності і все в такому дусі. І навіть зараз Медведчук не говорить, що між рф та Україною війна. Називає це українським конфліктом.

ОЛЕГ ВОЛОШИН 

На відміну від Медведчука, зник з політичних радарів ще один зрадник і представник ОПЗЖ Олег Волошин.

Скандально відомий тим, що з трибуни Верховної Ради назвав Україну – країною, яка не має суверенітету.

Українські правоохоронці стверджують, що він переховується у росії. Сам Волошин у коментарі одному з видань цю інформацію заперечив.

 РЕНАТ КУЗЬМІН 

Не зовсім зрозуміло де нині переховується ще один зрадник з лав ОПЗЖ Ренат Кузьмін. 25 лютого у своєму tg-каналі він відкрито звинуватив український народ і Україну у російському нападі, і заявив, що Україні потрібна "денацифікація і дебандеризація".

ОЛЕКСАНДР ЄФРЕМОВ

А от екс-регіонал Олександр Єфремов, в принципі, не приховує, що живе у Москві. Олександра Єфремова звинувачують у державній зраді, вчиненні умисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України. Він навіть встиг посидіти у СІЗО. Але згодом йому почали пом’якшувати міру запобіжного заходу, і дійшло до того, що відпустили під особисте зобов’язання.

Як з’ясували журналісти проекту "Схеми" у березні Єфремов виїхав з України до Словаччини, а згодом виплив у москві.

Там він проживає в елітних апартаментах за 2,8 мільйони доларів, а, загалом, його родина володіє елітною нерухомістю на 4 мільйони доларів.

ОЛЕКСАНДР ШЕПЕЛЕВ

Це список одіозних зрадників України був би неповним без екс-нардепа від "Батьківщини" Олександра Шепелева. Нині він перебуває в українській в’язниці, але через гуманність деяких представників української Феміди має всі шанси опинитися на волі. Цю людину обвинувачують у причетності до вбивств п’ятьох людей.

Коли Шепелев переховувався від слідства у росії він активно співпрацював з фсб, допомагав створювати "днр", і сам це визнавав. А рф відмовилася видати його Україні з міркувань нацбезпеки та захисту власних інтересів росії.

Але троє суддів Верховного Суду "несподівано" вирішують особі, яка підозрюється у державній зраді, скоротити йому частину терміну ув’язнення за втечу з-під варти по "закону Савченко".  

Захар Подкидишев

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні після обстрілів рф перебої з електрикою

     • 37849 переглядiв