ukenru
ukrainski-uriadovtsi-obhovoryly-z-predstavnykamy-airbaltic-vidnovlennia-roboty-pislia-vidkryttia-povitrianoho-prostoru

Українські урядовці обговорили з представниками airBaltic відновлення роботи після відкриття повітряного простору

 • 34536 переглядiв

Латвійська авіакомпанія airBaltic обговорила з українськими урядовцями свої стратегічні плани щодо відновлення роботи на українському ринку після того, як повітряний простір знову відкриється для цивільних польотів після війни.

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури провела зустріч з представниками авіакомпанії airBaltic. Йшлося про стратегічні плани airBaltic щодо відновлення діяльності на українському ринку, передає УНН.

За даними відомства, у фокусі розмови – підтримка українських аеропортів під час вимушеного простою, а також стратегічні плани airBaltic щодо відновлення діяльності на українському ринку після відкриття авіапростору для цивільних польотів.

Це буде перемогою української ППО: Зеленський про відкриття аеропорту "Бориспіль"19.12.23, 20:11 • [views_0]

"Авіакомпанія airBaltic наш давній та надійний партнер: з 2019 року з аеропортів "Бориспіль" та "Львів" було перевезено понад 300 тисяч пасажирів. До речі, літак компанії airBaltic останнім покинув літовище Борисполя у лютому 2022 року, перед закриттям повітряного простору.

Сподіваємося, що авіакомпанія також однією з перших повернеться на наш ринок, щойно це стане безпечно", – прокоментував віце-премʼєр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Довідково

Латвійська авіакомпанія airBaltic заснована в 1995 році. Його основним акціонером є держава Латвія, яка володіє 97,97% акцій. airBaltic пропонує сполучення з більш ніж 70 напрямками в Європі, на Близькому Сході, у Північній Африці та на Кавказі. Флот airBaltic складається з 47 літаків Airbus A220-300, що робить його одним із наймолодших парків у Європі.