ukraina-ta-yaponiia-obhovoryly-vidnovlennia-enerhetyky-naperedodni-opaliuvalnoho-sezonu

Україна та Японія обговорили відновлення енергетики напередодні опалювального сезону

 • 21293 переглядiв

Заступники міністра енергетики України провели зустріч з делегацією JICA. Обговорено допомогу Японії в енергетичному секторі та плани довгострокової співпраці, зокрема в розвитку ВДЕ та відновленні інфраструктури.

У четвер, 1 серпня, заступники Міністра енергетики України Світлана Гринчук та Роман Андарак провели чергову робочу зустріч з делегацією Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Про це заявили в Міністерстві енергетики України, передає УНН.

Деталі

Сторони обговорили актуальні проблеми та потреби енергетичного сектору України на тлі постійних російських атак та підготовку до опалювального сезону.

Також Гринчук подякувала японським колегам за надання газових турбін, резервних генераторів та іншого устаткування для розбудови розподіленої генерації та забезпечення  роботи критичної інфраструктури, а також за допомогу у захисті енергооб’єктів.

Підтримка JICA дуже важлива та своєчасна. Завдяки їй ми можемо краще підготуватися до наступної зими. Особливо це стосується Харківщини та інших регіонів, які щодня страждають від ворожих обстрілів і зазнають руйнувань. Там живе багато людей, і ми маємо забезпечити об’єкти критичної інфраструктури усім необхідним енергетичним устаткуванням задля безперебійного водопостачання/водовідведення і теплопостачання

- наголосила заступниця міністра енергетики.

Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну07.07.24, 05:23

Також під час зустрічі приділено увагу довгостроковим планам співпраці, зокрема технічним рішенням щодо розбудови ВДЕ, низьковуглецевої енергетики та впровадження "розумних мереж" у процесі відновлення пошкодженої російським агресором енергетичної інфраструктури.

У Міненерго додали, що представники JICA запевнили, що продовжать надавати Україні усю необхідну допомогу як для проходження прийдешнього осінньо-зимового періоду, так і впровадження найсучасніших енерготехнологій.

Нагадаємо

Японія планує надати Україні кредити на суму 3,3 мільярда доларів, як частина фінансової підтримки від країн G7. Це фінансування передбачає використання відсотків із заморожених російських активів

Популярні

Новини по темі