ukraina-ta-ssha-obhovoryly-spivpratsiu-u-sferi-yadernoi-bezpeky

Україна та США обговорили співпрацю у сфері ядерної безпеки

 • 88823 переглядiв

Відбулася зустріч представників України та США щодо співпраці у сфері ядерної безпеки. Обговорювалися питання обміну даними, оцінки ситуації та використання RadResponder Network для реагування на ядерні надзвичайні ситуації.

Україна та США обговорили співпрацю у сфері ядерної безпеки. Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання України, передає УНН.

Деталі

Відбулася зустріч Голови Держатомрегулювання України Олега Корікова з Деніелем Блументалем з Департаменту енергетики США та Національної адміністрації з ядерної безпеки США. Захід, організований за сприяння Посольства США в Україні, зосередився на обговоренні співпраці у сфері ядерної безпеки та підтримки реагування на ядерні і радіаційні аварії.

Олег Коріков подякував за підтримку, підкресливши її важливість в умовах триваючої військової агресії рф проти України. Обговорювалися питання обміну даними про радіаційний стан, оперативної оцінки ситуації, спростування фейкових новин, а також оптимізації використання обладнання для радіаційного контролю.

Даніель Блументаль ознайомив з планами для розширення можливостей реагування на ядерні надзвичайні ситуації через використання RadResponder Network – інструменту США для управління радіологічними даними.

За результатами зустрічі було домовлено про продовження співпраці, включаючи технічне обслуговування обладнання, навчання фахівців та проведення тренувальних вправ.

Україна та США домовились про співпрацю у сфері ядерної та радіаційної безпеки21.12.23, 16:15

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Лісові пожежі охопили 30 міст у Бразилії: є загиблі

     • 15425 переглядiв

    Ворожа авіація активна на півдні та південному сході

     • 49198 переглядiв

    Ізраїльські удари в Газі: загинули 9 осіб, серед них діти

     • 47919 переглядiв

    В Одеській області оголошено ракетну небезпеку

     • 50403 переглядiв