ukraina-ta-ssha-domovylys-pro-rozshyrenyi-monitorynh-viiskovoi-dopomohy

Україна та США домовились про розширений моніторинг військової допомоги

 • 31932 переглядiв

Україна і США домовилися посилити моніторинг кінцевого використання американської зброї, включаючи інвентаризацію та спільні інспекції. Цей крок має на меті забезпечити належне поводження та посилити прозорість.

Україна та США домовились про розширений моніторинг кінцевого використання зброї, який передбачає регулярні інвентаризації, спільні фізичні перевірки з партнерами та спецперевірки. Про це повідомляє Міністерство оборон України, передає УНН

Деталі 

Таким чином Міноборони забезпечить додаткову прозорість щодо зберігання та використання іноземної зброї. У відомстві пояснили, що деякі типи ракет, пускових установок, БПЛА та прилади нічного бачення, передані американськими партнерами, потребують ретельного контролю та особливих умов зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планують надати Україні зброю на суму 425 мільйонів доларів, зокрема й для боротьби з бпла — Reuters

На виконання цього завдання підписано спільну з Відділом оборонного співробітництва посольства США Концепцію, ініціатором якої виступило Міноборони України.

Всі країни, які надають нам зброю, будуть впевнені, що ця зброя не потрапить в чужі руки, що її контролює виключно уряд, і що вона використовується в законний спосіб. Зі свого боку, Україна робить для цього максимум. Час посилити репутацію нашої держави, перетворивши її на ініціатора та взірець прозорості та підзвітності 

 - прокоментував заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Доповнення 

За домовленістю, посадові особи ЗСУ проходять підготовку щодо використання спеціальних електронних пристроїв та проводять інвентаризації на арсеналах, базах, складах по всій Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров назвав боротьбу з корупцією одним з ключових завдань Міноборони

Необхідний нагляд за наявністю, обліком та дотриманням належних умов збереження відтепер здійснюватиме Міноборони з іноземними партнерами.

Так, фахівці США регулярно братимуть участь у спільних перевірках на місцях та консультуватимуть з необхідних питань, адже "Моніторинг кінцевого використання товарів оборонного призначення наданих США – це спільна відповідальність країни-партнера та Уряду США", - сказано у Концепції.

Нагадаємо

Пентагон позитивно оцінив використання американської зброї українськими військовими. Використання ракетних комплексів HIMARS та систем ППО західного зразка виявилося ефективним на полі бою.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Прем'єр Польщі презентував склад нового уряду

     • 38526 переглядiв

    Ізраїль та ХАМАС продовжили перемир'я ще на два дні

     • 33861 переглядiв