ukenru
ukraina-prahne-pohlybyty-spivpratsiu-z-danskymy-vyrobnykamy-mashyn-dlia-rozminuvannia-minekonomiky

Україна прагне поглибити співпрацю з данськими виробниками машин для розмінування - Мінекономіки

 • 16965 переглядiв

Україна прагне поглибити співпрацю з данською компанією Hydrema щодо виробництва обладнання для розмінування з метою прискорення темпів гуманітарного розмінування українських земель.

Україна прагне поглибити співпрацю з Данією щодо виробництва обладнання для розмінування українських земель. Про це під час зустрічі з Генеральним директором данської компанії Hydrema Яном Вернером Йенсеном заявила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, передає УНН.

Деталі 

Пані міністр розповіла, що машини механічного розмінування Hydrema вже працюють в Україні. 

Для нас надзвичайно важливо, що завдяки співпраці з українським виробником компанія локалізувала виробництво в Україні й співпрацює з українським партнером. Відтак можливості для поглиблення співробітництва на цьому далеко не вичерпані. Сьогодні в Україні цей напрямок потужно розвивається і синергія зусиль українських та данських виробників сприяла б пришвидшенню темпів гуманітарного розмінування

- заявила Свириденко.

У Мінекономіки заявили, що наразі у сфері розмінування в Україні працює 9 машин від Hydrema. Окрім того, потужності компанії дозволяють виробити ще 5 машин у цьому році та 9 у наступному. 

В Україні можуть залучити до розмінування мобільні комплекси з утилізації боєприпасів - Міноборони 09.04.24, 16:57 • [views_0]

Ми віримо, що спроможності та технології Hydrema можуть робити ще більший вклад у безпеку української землі. Адже компанія вже показала свою ефективність у досягненні цієї мети. Крім машин, що працюють в Україні, також навчили українських фахівців користуватися обладнанням та його ремонтувати у разі поламок чи підривів. Тож завдяки вже вибудуваній співпраці, маємо потенціал її наростити

- впевнена пані міністр економіки. 

Доповнення

У Мінекономіки додають, що загалом наразі в Україні працює 77 важких машин для гуманітарного розмінування.

Крім того, торік у Лондоні під час Ukraine Recovery Conference були підписані два меморандуми про локалізацію виробництва обладнання для розмінування із данською Hydrema та хорватською компанією DOK-ING.

Нагадаємо

Японія планує збільшити свій внесок у гуманітарне розмінування в Україні та сприяти виходу японських компаній, зокрема Nikken Corporation, що спеціалізується на виробництві машин для розмінування, на український ринок з метою інвестування в економічний розвиток України.

Володимир Омельченко

Війна