ukraina-pidhotuie-myrnyi-plan-do-lystopada-zelenskyi

Україна підготує мирний план до листопада - Зеленський

 • 53241 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку мирного плану до кінця листопада. План передбачає переговори з різними країнами щодо територіальної цілісності України.

Україна прагне до листопада підготувати мирний план, якому передуватиме низка переговорів з різними країнами щодо територіальної цілісності нашої держави. Про це в інтерв'ю NHK розповів президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Зеленський у розмові з журналістами назвав три складові того, як повинна справедливо закінчитись війна - це терпіння, допомога, і дипломатичний тиск.

Америка разом із Європою показують, що вони об'єднані і це створює додатковий тиск на Москву, і показує, що у неї немає жодних шансів

- підкреслив президент України.

Зеленський наголосив, що не може реагувати на заклики до припинення вогню, поки рф продовжує окупувати українську територію.

Нині Київ розпочинає детальні дискусії з третіми країнами щодо територіальної цілісності України, щоб розробити "дорожню карту" для досягнення миру.

Я доручив це завдання Офісу президента та дипломатичним командам. План буде готовий до кінця листопада

- оголосив президент України. 

Доповнення

Зеленський також торкнувся теми колишнього президента США Дональда Трампа, який, як повідомляється, не горить бажанням підтримувати країну.

У виданні нагадали, що цього місяця офіційні особи в Києві контактували з кампаніями Трампа та віцепрезидента США Камали Гарріс.

Зеленський повідомив, що під час телефонної розмови він запросив Трампа відвідати його країну. 

Якщо пан Трамп хоче дізнатися щось про Україну, він може приїхати і побачити сам або запитати мене

- заявив президент України. 

Він також сказав, що вже контактує з командою Трампа, і що Трамп запевнив його у власній доступності для будь-яких питань, сказавши, що у Зеленського є його номер телефона.

Зеленський вважає, що представники росії повинні бути на другому Саміті миру15.07.24, 15:23

Популярні

Новини по темі

Україна підготує мирний план до листопада - Зеленський

 • 53241 переглядiв

Олімпіада-2024: Марта Костюк виграла дебютний матч

 • 15265 переглядiв