uhorshchyna-otrymala-rekordnyi-kredyt-u-1-mlrd-yevro-vid-kytaiskykh-bankiv

Угорщина отримала рекордний кредит у 1 млрд євро від китайських банків

 • 61018 переглядiв

Угорщина позичила 1 млрд євро у трьох китайських банків навесні 2024 року. Це найбільший кредит в історії країни, який має бути погашений протягом трьох років та спрямований на фінансування інфраструктури й енергетики.

Угорщина навесні 2024 року позичила у трьох китайських банків 1 мільярд євро, що стало найбільшим кредитом в історії країни. Про це свідчать дані угорського боргового управління, які цитує видання Politico, передає УНН.

Деталі

Кредит, наданий Банком розвитку Китаю, Експортно-імпортним банком Китаю та угорською філією Банку Китаю, Угорщина повністю використала 19 квітня і має погасити протягом трьох років.

Сам Будапешт не оголошував про угоду – про неї офіційно стало відомо тільки зараз після публікації даних урядового боргового управління.

"Кредитна угода дозволяє, серед іншого, фінансувати інвестиції в інфраструктуру та енергетичний сектор. Угода дозволяє утримати співвідношення державного боргу до ВВП в межах граничного рівня 28,9%", – йдеться в повідомленні.

Відомство не розкрило інших деталей позики, зокрема розміру відсоткової ставки та графіку погашення.

Про рекордний кредит Угорщини стало відомо на тлі рекордного зростання її державного боргу до 140 мільярдів євро (73,5% ВВП) і дефіциту бюджету в 6,7% ВВП в той час, як через конфлікт із Брюсселем країна не має доступу до фінансування з фондів ЄС.

Паралельно Будапешт активно зближується з Пекіном, свідченням чому став візит Сі Цзіньпіна до Угорщини у травні, під час якої сторони підписали низку угод про інфраструктурні проєкти, а також "мирна місія" угорського прем’єра Віктора Орбана до КНР.

Угорщина блокуватиме допомогу Україні від ЄС через санкції проти "Лукойл" - Сійярто 23.07.24, 20:35

Популярні

Новини по темі

Білий дім звинуватив Іран у фінансуванні протестів у США

 • 20093 переглядiв

На фронті відбулося 126 бойових зіткнень – Генштаб

 • 33577 переглядiв