ukenru
ucheni-zafiksuvali-radiosignali-z-kosmosu-yaki-povtoryuyutsya-kozhni-16-dib

Учені зафіксували радіосигнали з космосу, які повторюються кожні 16 діб

 • 49626 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Учені вперше зафіксували радіосплеск у космосі, який повторюється кожні 16 діб, що надходить від одного джерела на відстані 500 млн світлових років від Землі. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

"Таємничі радіосигнали з космосу, як відомо, повторюються, але вперше дослідники помітили закономірність у серії сплесків, що надходять з одного джерела на відстані півмільярда світлових років від Землі", - пише видання.

Повідомляється, що джерело швидких радіосплесків (fast radio burst, FRB 180916.J0158 + 65) випускає один або два викиди довжиною в мілісекунди щогодини протягом чотирьох днів, а потім замовкає на дванадцять днів, після чого цикл повторюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два американських супутника часів Холодної війни могли зіткнуться в космосі - астрономи

Так, дослідники сподіваються, що, відстежуючи походження цих таємничих сигналів, вони зможуть визначити, що їх викликало.

До цього сплеску вважалося, що кожен FRB - це унікальна подія, яка ніколи більше не повторюється. Але відкриття циклічного сигналу FRB 180916.J0158 + 65 показало, що швидкі радіосплески можуть відбуватися знову.

Учені вважають, що джерелом FRB є чорна діра з навколозоряною масою, яка обертається навколо якогось іншого об'єкта. Інше пояснення - сигнал періодично блокується через гравітаційні сили чорної діри.

Нагадаємо, що в NASA почали створювати систему зв'язку з експедиціями на Місяць і Марс.

Українські Національні Новини

Новини Світу