u-zsu-skasuvali-opituvannya-viyskovikh-schodo-boyovikiv-d-lnr

У ЗСУ скасували опитування військових щодо бойовиків "Д/ЛНР"

 • 17721 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Інформація опитування щодо ставлення військовослужбовців до бойовиків "Д/ЛНР" є викривленою. Про це повідомила прес-служба Оперативного командування "Північ", коментуючи інформацію стосовно опитування щодо ставлення військовослужбовців до незаконних збройних формувань, які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, передає УНН.

"Зазначена в документі інформація мала на меті створення прогнозування можливих ризиків для громадян України та військовослужбовців Збройних Сил України та втілення упереджувальних заходів на майбутнє, щодо захисту цивільного населення. Втім у документі, який наразі втратив юридичну силу та скасований, допущено викривлення інформації, яка мала бути направлена на усіх громадян України без виключення і не мала містити залучення військовослужбовців", - вказали у прес-службі.

Крім того, в оперативному командуванні "Північ" з цього приводу призначено службову перевірку.

"Нагадаємо, що військовослужбовці Збройних Сил України не ведуть перемовин із незаконними збройними формуваннями та не приймають участі у політичних акціях", - підкреслили у командуванні.

Раніше на сайті фонду "Повернись живим" була опублікована інформація, що військових запитують про їхнє ставлення до можливих перемовин з бойовиками "ДНР" та "ЛНР". Зазначалося, що відповідна інформація міститься у документі, який 23 травня отримали у різних військових частинах. Фото відповідного документу фонд оприлюднив сьогодні вранці.

"Командирам військових частин організувати та провести вивчення серед особового складу ставлення військовослужбовців стосовно можливих перемовин з "ДНР"/"ЛНР" та в термін до 16:00 24.05.2019 через управління морально-психологічного забезпечення (доповісти – ред.) аналіз вивчення даного питання та можливі наслідки зазначеного", – йдеться у документі, який є у розпорядженні фонду.

Документ був підписаний та вступив у силу 18 травня 2019 року, повідомили у фонді.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський звільнив генерала армії Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України і призначив на цю посаду генерал-лейтенанта Руслана Хомчака.

У четвер, 23 травня, стало відомо, що новопризначений начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак починає заслуховувати посадовців, після чого почне приймати кадрові рішення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський заявив про намір зробити "державу в смартфоні"

     • 16948 переглядiв

    Зеленський щодо інновацій: один я нічого не можу змінити

     • 13079 переглядiв

    Підліток пошкодив 60 могил на кладовищі

     • 14964 переглядiв

    АЧС змусить Китай наростити імпорт свинини на третину

     • 10783 переглядiв

    У НАТО назвали 2019 рік вирішальним для України

     • 14157 переглядiв