Цитата:
“Протягом останніх двох місяців обсяги свинини, імпортованої в Україну, зростали. Завозять цей вид м’яса до України переважно з країн Євросоюзу. Утім, вже 82% імпортних квот на 2021 рік використано. Після того, як всі квоти будуть вичерпані, на свинину, завезену з ЄС, будуть накладатися мита у повному обсязі, тому продукт подорожчає. Унаслідок цього можуть зрости ціни й на свинину внутрішнього виробництва”, — зазначили в SEEDS.
Детальніше
Усього без мит в Україну можуть імпортувати 20 тис. тонн свинини. За 7 місяців було ввезено 16,4 тис. тонн цього виду м’яса. Лише за липень імпортували 3,7 тис. тонн.
До слова
Споживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку серцевих хвороб. До такого висновку прийшли вчені Оксфордського університету.
Всесвітня організація охорони здоров’я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.