u-venesueli-posyliuiutsia-protesty-maduro-zaklykav-do-zaliznoho-kulaka-dlia-dotrymannia-konstytutsiinykh-pryntsypiv

У Венесуелі посилюються протести, Мадуро закликав до "залізного кулака для дотримання конституційних принципів"

 • 14946 переглядiв

Президент Венесуели Мадуро вимагає жорстких дій влади після протестів проти його переобрання. Опозиція закликає до нового 'глобального' мітингу 17 серпня, оскаржуючи результати виборів.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро закликав до "залізної руки" щодо повноважень держави після протестів проти його переобрання на виборах 28 липня. Водночас венесуельська опозиція закликає до ще одного "глобального" мітингу. Пише УНН із посиланням на DW, CNN та El País.

Деталі

Президент Венесуели Ніколас Мадуро в понеділок закликав державу застосувати "залізний кулак" після смертоносних протестів у відповідь на його переобрання в липні, які в країні та за кордоном відкинули як обман.

Як глава держави, глава уряду і президент Венесуели, я вимагаю від усіх владних структур держави більшої швидкості, більшої ефективності та залізної руки перед обличчям злочинності, перед обличчям насильства, перед обличчям злочинів на ґрунті ненависті, залізна рука і справедливість, щоб забезпечити дотримання конституційних принципів

– сказав Мадуро.

Лідерка венесуельської опозиції Марія Коріна Мачадо закликала до "глобального" мітингу в суботу 17 серпня, маршу маршів, щоб вимагати поваги до народного суверенітету і підтвердити перемогу опозиційного кандидата Едмундо Гонсалеса Уррутії на виборах 28 липня.

"Античавесівський рух закликає мільйони людей, які складають венесуельську діаспору по всьому світу, приєднатися до ініціативи у своїх містах", - інформує El País.

Довідка

Мадуро звинуватив свого суперника на суперечливих виборах Едмундо Гонсалеса Уррутіа та лідера опозиції Марію Коріну Мачадо у розпалюванні "державного перевороту" та "ситуації громадянської війни", які, за його словами, були нейтралізовані.

Нагадаємо

Президент Венесуели Мадуро наказав заблокувати доступ до соцмережі X на 10 днів. Це рішення прийняте після того, як його перемога на виборах була широко оскаржена, а багато країн визнали переможцем опозиційного кандидата.

Доповнення

Блокування соціальних мереж впливає на вільний потік інформації у Венесуелі, передає CNN.

Неурядові організації, такі як Espacio Público, повідомляють про закриття понад 400 засобів масової інформації за останнє десятиліття у Венесуелі, що обмежує простір для вільного здійснення права на інформацію та вираження поглядів.

Венесуела у вогні: що відбувається в країні після оголошення Мадуро переможцем президентських перегонів30.07.24, 14:25

Популярні

Новини по темі