u-tsentri-unbroken-zakhysnyk-z-truskavtsia-otrymav-protezy-z-elektronnymy-kolinamy

У центрі UNBROKEN захисник з Трускавця отримав протези з електронними колінами

 • 11803 переглядiв

41-річний ветеран Іван Голик, який втратив обидві ноги внаслідок поранення, отримав сучасні протези в центрі UNBROKEN. Протези мають електронні колінні вузли, що дозволяють максимально відтворити природні рухи.

У реабілітаційному центрі UNBROKEN протези з електронними колінами отримав 41-річний захисник з Трускавця Іван Голик, який 5 місяців тому втратив обидві ноги внаслідок поранення. Про це УНН пише з посиланням на міську раду Львова.

Деталі

41-річний ветеран Іван Голик родом з Трускавця служив у 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригаді. Він втратив ноги через поранення, коли у лютому ворожий танковий снаряд влучив у бліндаж.

Внаслідок поранення він втратив стопи, у ноги потрапили уламки, Іван наклав собі турнікети вище колін. Увесь час до евакуації – а це 9 годин, захисник залишався при тямі. Свідомість втратив уже в медеваку, а отямився у Дніпрі.

Аби врятувати життя важкопораненого бійця, в якого вже почали відмовляти нирки, лікарям довелося ампутувати йому кінцівки на рівні стегон. Після тривалого лікування у Дніпрі та Києві, на реабілітацію та протезування Івана скерували до Львова – у центр UNBROKEN. 

З фізичними терапевтами центр UNBROKEN пацієнт займається вже 4 місяці. Спершу вони готували захисника до протезування, а тепер допомагають йому опанувати ходьбу на штучних кінцівках. Протези Івана мають електронні колінні вузли, які дозволяють максимально відтворити природні рухи.

Встановити захисникові такі сучасні технологічні протези вдалося завдяки пожертвам українців на збір благодійної платформи dobro.ua – "Протези для Незламних".

Додамо

Португалія відкрила перший реабілітаційний центр "Фенікс" для українських ветеранів війни, щоб надавати всебічну допомогу, включаючи психологічне та фізичне відновлення, пораненим українським солдатам.

Туреччина допоможе Україні з реабілітацією військовослужбовців - Міноборони 07.06.24, 16:22

Популярні

Новини по темі